Godzinę temu, mr.greg napisał:Nie wiem skąd ta arogancja u ludzi,zwłaszcza na forach.Bo tak na co dzień,że tak powiem na zwykłej ulicy tak często się tego nie spotyka.
No właśnie skąd ta arogancja ?
Godzinę temu, mr.greg napisał:OK.Zamiast jednego ,są trzy,może cztery.Zostaw sobie tą liczbę mnogą,.Bynajmniej są to wyjątki potwierdzające regułę
Tych nagłośnionych medialnie bo śmiertelnych. A ile śmiertelnych nie nagłośniono ?
https://www.vox.com/2020/3/23/21190033/coronavirus-covid-19-deaths-by-age
In Spain (with 28,600 total cases as of March 21, nearly as many as America’s 31,000), 34 out of the 129 cases among children 0 to 9 years old resulted in hospitalization, a rate of 26 percent; one child was put in the ICU (a 0.8 percent rate); and there have been no fatalities. To z 21 marca - jak wygląda dzisiaj Hiszpania i ile mają przypadków ? Jako lekcję z matematyki polecam statystycznie, procentowo zwiększyć sobie te wyjątki potwierdzające regułę bezobjawowego przechodzenia Covid-19 przez młodych.
To tylko Hiszpania - ja rozumiem, że dla Ciebie hospitalizacja dzieciaka to żaden problem i normalna sprawa - ale jakoś kłóci się to z tym bezobjawowo o którym pisał @Ben_sage, a do tego się odnosiłem w całym poście, którego najwyraźniej nie zrozumiałeś. Wolałeś się skupić na jakiejś liczbie mnogiej bo doczytałeś, że 1 przypadek śmiertelny.
@mr.greg no więc skąd ta ignorancja i arogancja ?
Pomijam już, że to były cytaty z artykułów do których linki podałem. Wystarczyło do nich zajrzeć by zauważyć, że to tylko przekopiowane fragmenty a nie moje słowa. W dodatku to czego się czepiłeś to cytat z nagłówka artykułu, więc nie trzeba było nawet czytać w całości.
Dalej uważajcie, że młodych i w średnim wieku to nie dotyczy i przechodzą to bezobjawowo ?
W dniu 30.03.2020 o 01:46, Ben_sage napisał:Samego wirusa osobiście się nie obawiam. Osoby młode i w średnim wieku zdrowe przechodzą bezobjawowo lub nawet nie zauważą albo oleją.
Jeszcze raz zdrowia....