Maretwoth Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Uszanowanie wszystkim. Posiadam banke aquael nano reef duo 49l. W filtrze seryjnym kaskadowym podrobka siporaxa z e rybki Lampa fabryczna duo 10w o ile dobrze pamietam Grzaleczka falownik to ostatnie elektryczne media jakie mam (nie mam sumpa odpieniacza nie robie podmian) Sol bakterie i polimer z Aquaforesta Zbiornik ma 8 miesiecy i wszystko bylo cacy, Ale nie wiadomo skad zaczely sie pojawiac zielone gloniska. Parametry zalaczam w zdjeciu (azot niedawno skoczyl przez moj blad wiec jest zbijany) Obsada to kilka miekasow twardziel u kolegi na czas zwiekszonego azotu.. A z ruchomych zwierzakow to ukwial quadricolor green (osiadly juz) mitrax krewetka czyszczaca i po 2x nosariusy i trochusy Tyle slowem wstepu wiec pytanie brzmi jak pozbyc sie zieleni z akwarium? Bo skala(sucha zapomnialem dodac) zaczyna wygladac zle I jak obnizyc azot do poziomu 1 bo nie chce spasc z 15 od tygodnia.. sotsuje Red Sea NO3PO4-X - Nitrate & Phosphate Remover Ps fosforany wpisane zeby byly bo z testu saliferta nie byly widoczne a przeciez bez fosforu azot nie spadnie A byl na poziomie 50 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Podmiany robisz? , jeśli tak to narazie przestań , skoro glony wyskoczyły . Myśle , że sam sobie odpowiedziałeś na pytanie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
niknik Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 nie, nie było cacy. na dziś amoniak 0,5 ppm. to dopiero start. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Maretwoth Zgłoś Napisano 30 Kwietnia 2020 Podmian brak.. wlasnie przy tak malej kostce chce jak najmniej ingerowac w akwarium zeby nie bylo skokow parametrow.. a amoniak jest delikatny bo zresetowala mi sie chyba gospodarka bakterii w kostce i wlalem atm colony i ratowalem co sie da Chodzi mi o to jak sie pozbyc glonow, ruszyc jakis parametr ? Czy moze jakis srodek ? Albo jakies zwierze hardkorowe ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach