Arek77 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Dejvix napisał: a jaką obiegówkę macie u siebie Ja w kostce 40x40 miałem hydora 1000 i było to zdecydowanie za mało.... dopiero jak wsadziłem drugą pompę też ok 1000 i pościel wodę przez reaktor glonowy to widać było cyrkulację. Chyba najlepiej kupić jakąś pompę o mocy 2000l/godz. ze sterownikiem. Edytowane 23 Stycznia 2021 przez Arek77 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 W poprzednim zbiorniku mialem otwor 2 cm, teraz obieg idzie gora... Pompa obiegowa jak w stopce na przedostatnim biegu (Pompa regulowana to bardzo duze ulatwienie)... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 iceberg podają różne wymiary tej samej pompy 1200 jak jest faktycznie jeśli możesz sprawdzić? Wejdzie do mojej komory? Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Iceberg Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 W sklepie gdzie ja kupilem, podane wymiary to 9x5.5x8.5 cm... Moze roznice w wymiarach biora sie z oslony wlotu, taki odstajacy koszyczek, ktorego ja nie uzywam... Cytuj Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2021 jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 10 minut temu, Dejvix napisał: jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? A nie masz regulacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 21 minut temu, Dejvix napisał: jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? Zależy jaki grzebień, jaki chcesz mieć poziom wody w baniaku i jak to chcesz wklejać. Mój grzebień ma 6-6.5 cm wysokości, część stała ma 3 cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dejvix Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) tak żeby poziom wody utrzymywał się 2 lub 3 centymetry od krawędzi, czy w takim przypadku 2ga przegroda powinna być nie 4 a np 6 cm od krawędzi Zdecyduję się na akwa bez otworu-za duże koszta, kolanko i wylot nad krawędzią Edytowane 24 Stycznia 2021 przez Dejvix (wyświetl historię edycji) Cytuj Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 24 Stycznia 2021 (edytowane) 12 minut temu, Dejvix napisał: tak żeby poziom wody utrzymywał się 2 lub 3 centymetry od krawędzi To ja bym dał wycięcie na grzebień z 4.5 cm albo 5 cm. U mnie na grzebieniu jest spiętrzenie koło 1 cm, ale ja mam grzebień 34 cm. U Ciebie będzie dużo większe. Edytowane 24 Stycznia 2021 przez klossowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach