Pikal Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 Witajcie, zadowolony i pełen nadzieji na znalezienie idealnej soli odpowiedniej do mojego baniaka i wychwalaniu BlueTreasure przez jeden ze sklepów na Warszawskiej Białołęce zdecydowałem się na zmianę z AF RS na BT. Po otwarciu 3kgmowego woreczka mało nie dostałem zawału... cały worek na całej objętości opakowania sól zanieczyszczona czarnym brudem Czy ktoś z Was miał podobne perypetie z tą solą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sygen Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 może worek był brudny i przy otwieraniu coś tam wpadło Cytuj Moje akwarium Szkło 124x55x50,sump,cyrkulacja 2x Tunze 6095,obieg Tunze Pompa Silence 1073.040 ,odpieniacz diy na pompie Tunze - Hydrofoamer Silence 9420.040, oświetlenie led cree diy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 Nie ma opcji, wszystko czyste i wręcz sterylne, to było na wierzchu (przy otwarciu) i po zmieszaniu okazuje się że i pod warstwą wierzchnią jest tego więcej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 aż zajrzałem do swojego wora na tej soli od początku prowadzę akwarium brachiczne, już parę ładnych lat (morskiego jakoś się nie zdecydowałem, nie wiem dlaczego), ale nie widziałem nigdy żadnych "paprochów" czy nieczystości Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 W takim razie miałem sporego pecha... Tylko teraz co robić, czy oddawać do sklepu czy wybierać to coś i sypać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 Mój za przeproszeniem wór ja bym reklamował, może jakaś trefna partia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 8 Maja 2020 (edytowane) No to Twój „wór” jest elegancki po prostu ja zawsze mam pecha... jak nie nieustające przez 5 miesięcy dino to jeszcze syfa dostałem od chińczyka, za*ebiście... Edytowane 8 Maja 2020 przez Pikal (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dale Zgłoś Napisano 9 Maja 2020 (edytowane) 18 godzin temu, Pikal napisał: to jeszcze syfa dostałem od chińczyka, za*ebiście.. No z worem żartów nie ma.... :))) Zrób zdjęcie dokładne tych syfów, spróbuj wrzucić kilka do fiolki z RO, zobacz czy się rozpuszczą... Duży ten worek? ...edyta... doczytałem - 3 kg - szkoda zabawy... Edytowane 9 Maja 2020 przez dale (wyświetl historię edycji) Cytuj 125x55x55 ogólnej rafy+50x45x45 konikarium - wspólny obieg "Powered by Twistman" - Twistman OB-200-EXT, Reaktor Wapnia Calc+ Reactor Medium + DI-500-60, 3x maxspect ethereal , bujane przez maxpect gyre, sterowane przez NEMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pikal Zgłoś Napisano 9 Maja 2020 Też tak pomyślałem. Odpuszczę sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach