lukanus Zgłoś Napisano 14 Maja 2020 (edytowane) Witam. Właśnie kupiem kH plus od AF lab. Podczas dozowania strzykawką bo nie mam jeszcze dozownika płyn ścina się w akwarium. O co tu chodzi? Czy to normane? Dozujac calcium lub reef mineral salt nic takiego sie nie dzieje. Wcześniej dozowałem kH buster i też było ok. Kto miał coś takiego? Nie wiem czy to nie zaszkodzi mojemu szkiełku. Z góry dzięki za pomoc. Pozdrawiam. Edytowane 15 Maja 2020 przez lukanus (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukanus Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Nikt nie ma pomysłu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiep Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Co rozumiesz pod pojęciem ścina się ? Nagraj jakiś filmik i daj na forum .... Może dozujesz szczykawką po Ca ..... gdybam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukanus Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 (edytowane) Robi się jakby mleko i zaczyna krystalizować, potem krąży po całym akwarium ale z czasem się rozpuszcza. Po Ca, przed Ca bez różnicy. Jak będę w domu to nagram filmik. Edytowane 26 Maja 2020 przez lukanus (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Teraz, lukanus napisał: obi się jakby mleko i zaczyna krystalizować to naturalne zachowanie płynu kh u mnie jest to samo Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukanus Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Kh Bufer też się robiło jakby mleko, lecz się nie krystalizowało, może należy rozpuścić w wodzie RO? Może to jest duży koncentrat? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
NAP Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Tak to jest bardziej stężony płyn, dawkowanie masz podane, nie ma potrzeby tego mieszać z ro...no chyba, że bardzo chcesz Cytuj Nadwiślańska Rafa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukanus Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Filmik mam ale jest za duży, skonwertowałem go max do 4 MB i więcej się nie da, a można tylko 1MB, jak to wstawić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FajnyRadziu Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Wrzuć na yt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukanus Zgłoś Napisano 26 Maja 2020 Filmik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach