Arkadius Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2020 Czy na zbiornik 175/65/60 będzie to dobra lampa, oczywiście bez światła Led czy coś w zbiorniku zabraknie dla oka. Oczywiście jeśli można to jakie świetlówki konfiguracji zakupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2020 W sumie szerokość lampy taka jak zbiornika pewnie byłaby ok.U mnie wisi nad 170x80x60 ale mam jeszcze dorobione z boku belki led. Mankamenty lampy to głównie brak chłodzenia. W tej lampie T5 działają w temp. ~70 stopni. Lampa mega ciężka (coś ponad 20kg ile dobrze pamiętam), u mnie wisi już z 7 lat. Ciężko z wyciąganiem/wkładaniem plexi, która się już porysowała ale innej nie mam no i rdzewieje nieco od "szurania" plexi po obudowie przy wyciąganiu/wkładaniu.Dorobiłem wiatraki bo ta temp. nie miała sensu. ... A T5 używam Ati 6xBP +4xCP Cytuj 900 l (180x85x60) + 250 l sump, cyrkulacja Jebao WP-60 + Jebao RW-15 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6215, RedSkim 250, obieg Laguna 7600, 60 kg LR,8x80W T5+LED, Aquacare Calcium Reactor 3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tdew Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2020 Ciężko dodać coś do tego co napisał Jacek. U mnie lampa wisi na zbiornikiem 200 x 70 x 70, z boków mam jeszcze reflektory LED. Aktualnie mam wyrzuconą środkową parę świetlówek i w jej miejsce zainstalowany radiator z ledami (200 W). Przy okazji ledów dołożyłem 4 wiatraki na górze które chłodzą też świetlówki (lampa ma fabryczne chłodzenie stateczników). Lampa jest pancerna, ma niezłe nocne, sterowanie przez bluetooth z telefonu albo komputera. Wyciąganie pleksi już opanowałem do perfekcji choć fakt, jest to upierdliwe, głównie przez jej wielkość. Układ świetlówek ATI 6xBP, 2xCP. Cytuj BK 250, 4 x SOW-20, LED 800W, TEC III NG, Deltec PF 601, ZEOvit-Filter Easy Lift Magnetic M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach