atk Zgłoś Napisano 28 Czerwca 2020 Witajcie, oficjalnie triton podaje, że niby można zmieszać ze sobą środki 3a i 3b odpowiadające za alkaliczność/kh, tylko trzeba podawać dawkę x2. Pytanie czy ktoś z Was miesza 3a i 3b razem? Jakie jest ryzyko oraz jakie wady tego rozwiązania? Dziwię się, że oficjalnie Triton nie podaje środków jako 1 + 2 + 3, tylko 1 + 2 + 3a + 3b... Jakieś uwagi i spostrzeżenia? Z góry dziękuję za info zwrotne... Pozdrawiam G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawelo2222 Zgłoś Napisano 29 Czerwca 2020 Cześć, 3a i 3b to jest dokładnie to samo. Kiedyś, chyba reef2reef, czytałem jak gość z Tritona się wypowiadał o tym. A rozbito to na dwie części dlatego, bo łatwiej wytłumaczyć ludziom, żeby wszystkiego dozowali po tyle samo, niż jeden x2 więcej niż pozostałe. Ja mam zmieszane razem, nic nie wybuchło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
atk Zgłoś Napisano 1 Lipca 2020 Zadałem oficjalne pytanie do Tritona i dostałem szybką odpowiedź - może komuś się przyda : Hi Grzegorz, Thanks for your email. Following are some easy answers to your questions: - is 3a and 3b that same? Yes - can i mix them? Yes - is there any know issues or problems after mix them together? No - can i use double portion of 3a and when it's end, then use double 3b? Yes Best regards, Julian B. BSc Head of Science Division Australia _________________________________ TRITON GmbH Rather Broich 25 40472 Düsseldorf (Germany) Tłumacząc i w skrócie: 3a i 3b to dokładnie to samo, można mieszać i nie ma żadnych skutków ubocznych tylko należy pamiętać aby dawać podwójna porcje. Miłego dnia Pozdrawiam G. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach