Zebrasoma Albino Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 Witam, Czy potrafił by mi ktoś polecić falownik do rafy 60l w przyzwoitej cenie? Na razie zastanawiam się nad Chińskim falownikiem JVP 120 z obiegiem 3000l/h. https://allegro.pl/oferta/falownik-jvp-120-cyrkulator-do-akwarium-3000l-h-7911631525 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cimas Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 A jakie korale planujesz? Ten jvp 120 strasznie buczy, zastanowiłbym się nad tym mniejszym 110. Ewentualnie jvp 130, mają fajniejszy uchwyt i też jest cichutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 (edytowane) Ja kupiłem sobie JVP-110 jako tymczasowy do czasu przyjścia docelowego. Niby miał mieć 2000l/h, a moc tego jest 5 razy mniejsza niż pompy obiegowej 2000l/h ustawionej na 2 biegu. To się raczej nadaje do mieszania soli. O gabarycie tego, też lepiej nie wspominać, bo to Ci pół baniaka zajmie. Ale jak za paczkę papierosów to jestem zadowolony, bo chodzi już 2 tygodnie i się jeszcze nie popsuło Jak miałbym polecać, to bym polecił albo Tunze 6040 albo Jebao SLW 10, a po taniości to Tunze 6020. Ale to tylko moje zdanie. Edytowane 10 Lipca 2020 przez klossowski (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zebrasoma Albino Zgłoś Napisano 10 Lipca 2020 Postanowiłem że nie będę aż tak oszczędzać na falownikach i kupię JEBAO SOW-5 5000l/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
michu94 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2020 W dniu 10.07.2020 o 21:55, Zebrasoma Albino napisał: Postanowiłem że nie będę aż tak oszczędzać na falownikach i kupię JEBAO SOW-5 5000l/h Ja zakupiłem tego JVP i kasa w błoto. Może i dziala, jakaś moc posiada ale jego gabaryty dysfalifikuja go do małych baniaków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krisu Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Wg. mnie dobrym wyborem bedzie Jebao SW2 Mam taki w zbiorniku 50 L i jest ok. Na początku robi spore zamieszania i rusza piachem po całym zbiorniku ale po 2-3 miesiacach jak sie wszystko zaczyna układać i dojrzewać falownik trochę zarasta glonem i wydajnosc spada i zaczyna fajnie pracować. Raz na 3-6 miesiecy do czyszczenia pod kran i bedzie ok. Aha i na Aliexpres kupisz juz za ok 30 $ Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Krisu (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarccom Zgłoś Napisano 30 Sierpnia 2020 ja w zbiorniku 77x39 mam 3 x koralia nano i 2x sow-2 chodzące na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach