opo Zgłoś Napisano 31 Lipca 2020 Witam po długiej przerwie mam problem z falownikiem z tytułu awaria wygląda następująco . Kontroler zaczął mrugać a wirnik nie może się obracać co sekundę drga jak by chciał ruszyć a nie mógł . Sprzęt działał poprawie od jakichś dwóch lat bez problemu . Spotkał się ktoś z Was z czymś takim jakieś propozycje czy śmietnik Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Cytuj 400 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kichnu Zgłoś Napisano 31 Lipca 2020 Miałem to samo. Ja swój kupiłem jako używany, który po ok 1,5 roku popsuł się w identyczny sposób. Niestety niemiecki sprzęt też się psuje. Podobne awarie są w chinczykach. Mi padła pompa obiegowa i falownik Jebao. Falownik udało mi się 'rozebrać', w środku zalana jakimś tworzywem jest elektronika ze sterownikiem silnika. Nie udało mi się odczytać oznaczeń na scalakach, co i zresztą nic nie da. Może i celowo się to robi by napędzać sprzedaż, bo sama elektronika powinna przeżyć kilka razy elementy mechaniczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tapajos32 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2020 mam 6040 - i co dziwne zachowuje się dokładnie tak jak piszesz, ale u mnie wtedy gdy włączę przerwę na karmienie, po wyłączeniu przerwy działa normalnie...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzym Zgłoś Napisano 2 Sierpnia 2020 Sprawdz zasilacz bo to on może być przyczyna awarii a cała reszta jest ok. Cytuj Było 340 litrów: http://nano-reef.pl/...042#entry344042 Obecnie (zdjęć na forum nie ma): 600 litrów słonej wody. Skała: 20kg, Piasek: 10kg albo i mniej. Korale i ryby: kolorowe; Światło: ATI 8x54W T5; Odpieniacz: Vertex Alpha 250; Obieg: RD6500; Cyrkulacja: ciągle za mała ale markowa ; Sól: Red Sea (niebieska) + Balling z Trace Elements od FM i węgiel ale to dla właściciela Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach