Kiks Zgłoś Napisano 9 Września 2020 Witam czy jest możliwe że np zoa w akwarium jest żółte a po przeniesieniu do innego zielone? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Września 2020 możliwe, zależy od zoa i od światła. U u mnie na tym zdjęciu są utter chaos: Od góry są intensywnie zielonożółte z ciemniejszymi plamkami. Te rosnące w cieniu pod spodem są mają tyle zielonego co te górne ciemnego. Na pierwszy rzut oka to dwa różne zoaski. Niektóre zoanthusy majątypowe kolory, i raczej będą bardziej wyblakłe lub mniej kolorowe. No i zależy od światłą bo w LED wszystko inaczej może wyglądać. Na przykład ultra lunar u mnie pod T5: I u osoby od której kupiłem pod LED: https://www.google.com/search?q=ultra+lunar+zoanthus&client=firefox-b-d&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwigrte72tzrAhWRfMAKHXIxA9IQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1760&bih=834#imgrc=sv8wH0FMzOYOSM Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 9 Września 2020 W zbiorniku dopiero 24h. Dziś się otworzyły ale jestem w szoku gdzie żółty a gdzie zielony? Trochę jestem zdziwiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Września 2020 zrób zdjęcie. Napisz co chciałeś napisać albo daj link do ogłoszenia z którego kupiłeś. będzie łatwiej powiedzieć. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
klossowski Zgłoś Napisano 9 Września 2020 7 minut temu, Kiks napisał: W zbiorniku dopiero 24h. Dziś się otworzyły ale jestem w szoku gdzie żółty a gdzie zielony? Trochę jestem zdziwiony Miałem to samo. Kupiłem w sklepie żółtą szczepkę, przyniosłem do domu i są.... zwykłe zielone radioactivy. Kwestia oświetlenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 9 Września 2020 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 9 Września 2020 To drugie zdjęcie zrobione pod LED. Twoje raczej nie. I jeszcze są pozamykane. kolory są dosyć podobne. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 9 Września 2020 Daj więcej niebieskiego światła i będą wyglądały tak samo.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dareklisc Zgłoś Napisano 10 Września 2020 (edytowane) Olx ? Zdjęcie robione przez soczewki , miałem podobnie u tego Pana Co nie zmienia faktu że yellow submarine z zielonym nie powinny mieć nic wspólnego Edytowane 10 Września 2020 przez Dareklisc (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kiks Zgłoś Napisano 10 Września 2020 Dzięki za info. W samym niebieskim są żółte. Lampę mam sirius nano. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Luminosek Zgłoś Napisano 15 Września 2020 Często ludzie też robią zdjęcia z filtrami przez co to co dostajemy wygląda inaczej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach