palaeo Zgłoś Napisano 9 Listopada 2020 Mam pomarańczowego Cycloserisa, który został ileś razy przysypany dość gruntownie piaskiem. "Wytrzepałem" go gruntownie, ale od tej pory (około trzech tygodni) dużo słabiej się pompuje i nie pobiera pokarmu - w ogóle nie widzę otworu gębowego, który się poprzednio przy karmieniu pojawiał. Nie obserwuję zmian barwy. Czy ktoś z Was miał podobny problem - i jeśli tak, to jak się skończył? Czy koralowiec się zregenerował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
montymick Zgłoś Napisano 9 Listopada 2020 Nikt ci tego nie powie czy przeżyje czy nie. Musisz obserwować. Fungie, zresztą jak wszystkie koralowce, nie lubią być obsypywane piaskiem. Postaw ją w jakieś spokojniejsze miejsce, może na jakąś płaską skałkę? Cytuj Solarium V3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
palaeo Zgłoś Napisano 9 Listopada 2020 Wiem, że nikt mi nie powie, jak będzie w tym konkretnym wypadku - ale ponieważ sytuacja nie wydaje się być niecodzienna, to myślę, że ktoś mógł mieć podobny przypadek i może opisać, jak to wyglądało w tym jego przypadku... Ale dzięki, postaram się gdzieś przestawić! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rezus Zgłoś Napisano 9 Listopada 2020 Wiem, że nikt mi nie powie, jak będzie w tym konkretnym wypadku - ale ponieważ sytuacja nie wydaje się być niecodzienna, to myślę, że ktoś mógł mieć podobny przypadek i może opisać, jak to wyglądało w tym jego przypadku... Ale dzięki, postaram się gdzieś przestawić!U mnie fungie nie raz babka zasypała. U mnie Sama się odkopuje i nie robi to dla niej wrażenia.Wysłane z mojego SM-A715F przy użyciu Tapatalka Cytuj Zbiornik 150x50x60 450l sump 211l.obieg maxspect 10000 l/h, cyrkulacja 2x sow8 8000l/h, maxspect mjk4 15000l/h. Lampa 300w led 2x t5 54w 2x orphek blue sky. Filtracja: 40kg mixu suchych skał, 10kg żywej w sumpie, 4kg Kulek maxspect i 3l life bio fil w reaktorze, buble King 250. Balling ati pro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
palaeo Zgłoś Napisano 29 Listopada 2020 Hej, trzy tygodnie po moim poscie koralowiec się zupełnie zregenerował i z powrotem przyjmuje pokarm. Dzięki za porady! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach