Nosaczpospolity Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Witam, Jutro będę mieć więcej wolnego czasu i chciałbym zalać akwarium, lecz nie przyszła mi jeszcze lampa. Lampa ma przyjść do piątku lub w najgorszym wypadku w poniedziałek. Czy jeśli filtracja i wszystko będzie działać to obędzie się bez lampy przez te 2 dni (w najgorszym wypadku 4)? Z góry dziękuję za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LordMatthew Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Nic złego nie powinno się staćWysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Witam Moim zdaniem na czas dojrzewania docelowe oświetlenie jest zbyteczne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Alcoholik Zgłoś Napisano 18 Listopada 2020 Witam Moim zdaniem na czas dojrzewania docelowe oświetlenie jest zbyteczne. Dokładnie tak jak pisze kolega, wstrzymałbym się z świeceniem ok miesiąca, tylko światło dzienne, ale ja się nie znam na morszczyźnieWysłane z mojego SM-G986B przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Syrius177 Zgłoś Napisano 19 Listopada 2020 Z tego co mi się przypomina to Katani na początku nie świecił bo był w trakcie składania lampy. I to więcej niż kilka dni. Poczytaj sobie jego wątek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 19 Listopada 2020 14 godzin temu, Nosaczpospolity napisał: Witam, Jutro będę mieć więcej wolnego czasu i chciałbym zalać akwarium, lecz nie przyszła mi jeszcze lampa. Lampa ma przyjść do piątku lub w najgorszym wypadku w poniedziałek. Czy jeśli filtracja i wszystko będzie działać to obędzie się bez lampy przez te 2 dni (w najgorszym wypadku 4)? Z góry dziękuję za odpowiedzi Nic się nie stanie, a nawet lepiej dla zbiornika bo bakterie nie potrzebują światła do namnożenia. Będziesz miał łagodniejszy start bez wybuchu glonów jak będzie lampa to przez 2 tygodnie powoli podkręcaj jej moc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach