Skocz do zawartości

Historia edycji

Arek77

Arek77

31 minut temu, dla syna napisał:

Wg mnie tylko stront jest na piekielnie wysokim poziomie. Bezkręgowce i korale raczej nie przetrwają takich warunków. Rybom nic noe powinno dolegać. 

Nadmiar strontu wygląda identycznie jak jego niedobór. Cała suplementacja z wyjatkiem strontu jest właściwa. 

7 minut temu, dla syna napisał:

Jodu bym nie ujmował pomimo wysokiego poziomu. Niektórzy ponad setkę trzymają i nic złego się nie dzieje. Stront jest natychmiast do zatrzymania. Jedynie bor bym trochę kapnął. Na ten litraż brakuje około 10-15ml boru af. 

@dla syna czy jesteś pewny, że w tym przypadku to stront, a nie jod jest problemem? Jod jest 20 krotnie większy niż górna granica normy a stront tylko trzykrotnie.... Jodu jest prawie GRAM na litr, a jod jest bardziej toksycznym pierwiastkiem niż stront... no chyba, że o czymś nie wiem lub coś przeoczyłem.

Arek77

Arek77

27 minut temu, dla syna napisał:

Wg mnie tylko stront jest na piekielnie wysokim poziomie. Bezkręgowce i korale raczej nie przetrwają takich warunków. Rybom nic noe powinno dolegać. 

Nadmiar strontu wygląda identycznie jak jego niedobór. Cała suplementacja z wyjatkiem strontu jest właściwa. 

3 minuty temu, dla syna napisał:

Jodu bym nie ujmował pomimo wysokiego poziomu. Niektórzy ponad setkę trzymają i nic złego się nie dzieje. Stront jest natychmiast do zatrzymania. Jedynie bor bym trochę kapnął. Na ten litraż brakuje około 10-15ml boru af. 

@dla syna czy jesteś pewny, że w tym przypadku to stront, a nie jod jest problemem? Jod jest 20 krotnie większy niż górna granica normy a stront tylko trzykrotnie.... Jodu jest prawie GRAM na litr, a jod jest bardziej toksycznym pierwiastkiem niż stront... no chyba, że o czymś nie wiem.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.