Skocz do zawartości

Historia edycji

VDR

VDR

Zęby w grzebieniu zawsze można wyłamać - to nie jest problem. Dwa - nie wiem co Jacek @Ironista ma na myśli pisząc spiętrzenie - ale zęby w moim grzebieniu mają prawie 4cm wysokości i jak się woda spiętrzy nawet na 3,5cm to nic się nie stanie. Po to te zęby takie wysokie są. Usiadlem - policzyłem pole powierzchni jaką stanowią przerwy w grzebieniu AM 50cm długości.
Przerwy mają okolo 4mm.   3,5cm max wysokość spiętrzenia *0,4cm szerokość przerwy = 1,4cm2  Przerw jeśli się nie pomylilem w liczeniu jest 81
81*1,4cm2 = 113,4cm2.
Czyli obrazowo mówiąc - kwadratowa dziura pi razy drzwi 10cm na 10cm.  A to tylko przy 50cm długości grzebienia. Bo przy metrze bedzię coś ala prostokat 11x20cm
A rura fi40 ma pole powierzchni zaledwie 12,5cm2
Więc mi coś tu nie gra ;)

I jeszcze jedno - u siebie w 275l mam pompe DCP-15k . I nawet jak chodzi na maxa to nie powoduje sytuacji, ze grzebien nie nadaża odbierać wody i woda przelewa mi sie górą grzebienia, tylko spływ po prostu nie wyrabia i poziom wody w kominie rosnie - a grzebien nie wiem czy te 50cm dlugosci bedzie mial nawet ;)

VDR

VDR

Zęby w grzebieniu zawsze można wyłamać - to nie jest problem. Dwa - nie wiem co Jacek @Ironista ma na myśli pisząc spiętrzenie - ale zęby w moim grzebieniu mają prawie 4cm wysokości i jak się woda spiętrzy nawet na 3,5cm to nic się nie stanie. Po to te zęby takie wysokie są. Usiadlem - policzyłem pole powierzchni jaką stanowią przerwy w grzebieniu AM 50cm długości.
Przerwy mają okolo 4mm.   3,5cm max wysokość spiętrzenia *0,4cm szerokość przerwy = 1,4cm2  Przerw jeśli się nie pomylilem w liczeniu jest 81
81*1,4cm2 = 113,4cm2.
Czyli obrazowo mówiąc - kwadratowa dziura pi razy drzwi 10cm na 10cm.  A to tylko przy 50cm długości grzebienia. Bo przy metrze bedzię coś ala prostokat 11x20cm
A rura fi40 ma pole powierzchni zaledwie 12,5cm2
Więc mi coś tu nie gra ;)

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.