vitowwy Zgłoś Napisano 26 Lutego 2021 Witam, Od niedawna jestem posiadaczem akwarium morskiego. W ostatnim czasie zaobserwowałem ze na skalę wyrasta taka roślinność/ koral. Nie mam pojęcia co to jest ? Moze z was ktoś wie ? To jakiś pasożyt którego lepiej się pozbyć czy cos pozytywnego ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarek GRZESZCZAK Zgłoś Napisano 26 Lutego 2021 glony. pozdr. Cytuj akwa 200*70*70 giessemann 3*150 HQI 6*80 T5,tunze mulicontroler 2*6100 +JVP+aqel circulator,calk reactor,obieg DELTEC HLP 8070,odpieniacz DELTEC AP702 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 26 Lutego 2021 Godzinę temu, vitowwy napisał: Witam, Od niedawna jestem posiadaczem akwarium morskiego. W ostatnim czasie zaobserwowałem ze na skalę wyrasta taka roślinność/ koral. Nie mam pojęcia co to jest ? Moze z was ktoś wie ? To jakiś pasożyt którego lepiej się pozbyć czy cos pozytywnego ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz. Jak łatwo odchodzi od skały to wyrywaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2021 W dniu 26.02.2021 o 19:17, Jarek GRZESZCZAK napisał: glony. pozdr. Brawo. Jestem pod wrażeniem W dniu 26.02.2021 o 19:15, vitowwy napisał: Witam, Od niedawna jestem posiadaczem akwarium morskiego. W ostatnim czasie zaobserwowałem ze na skalę wyrasta taka roślinność/ koral. Nie mam pojęcia co to jest ? Moze z was ktoś wie ? To jakiś pasożyt którego lepiej się pozbyć czy cos pozytywnego ? Z góry bardzo dziękuje za odpowiedz. Całkiem fajne makroglony do refugium. Jest tam Caulerpa, Halimeda. Caulerpa - raczej trzeba pilnować aby "w skałę" nie poszła, bo potrafi się rozplenić, a Halimeda (jak już rośnie ;-)) to pożera znaczne ilości wapnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach