LukK Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 Czym kleicie żywą skałę pod wodą? Znalazłem gdzieś tylko klej epoksydowy milliput, niestety potrzebuje coś na już, a w sklepach w okolicy nigdzie nie ma... Czym można zastąpić? Czy poxilina oddaje coś do wody? Może jakieś inne pomysły? W domu mam tylko stone fix, ale to raczej ciężko będzie ze względu na konsystencję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steron Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 Poxilina jest toksyczna dla organizmów morskich. Pisze na ulotce. Cytuj Akwarium: 540l(150x60x60h). Obieg: Aqua Nova 9000 (zasila biopellets), + Aqua Nowa 3000( zasila sterylizator uv 36W). Cyrkulacja: Jebao SOW 15, Jebao SLW 20, Tunze 6095. SUMP(100x45x45): TWISTMAN OB 200 EXT V2 , Twistman Biopellets filter BPF -VX100, Twistman FP-1 Media Reactor, Tunze 6045. Oświetlenie: ATI Sunpower 8x54wT5. Obecny układ świetlówek: 5x Ati Blue Plus, 2x Ati Coral Plus, 1x Ati Aqua Blue Special. Sól: Zazwyczaj Niebieska Red Sea Salt, Balling: Prochy Biomus, SBS Aquaforest. Karmnik automatyczny JBL. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 A musisz kleić pod wodą? Ja swoją żywą wyjąłem z akwarium, oczyściłem szczoteczka z drobinek i cx5 dał radę. Na razie się trzyma, ale żadnych finezyjnych łuków czy sklepień nie mam:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sosna Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 Cx5 dobry ale w akwarium tym nie pokleisz.Mi po 3 latach cx5 puścił w miejscu gdzie dałem go najwięcej.Kleilem sucha skale Marco i dopiero wkładałem.Ciekawe czy ktoś jakiś inny klej poda z casto. Sam musze pokleić skale ktora jest w akwarium i mililuta już probowalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiesiektbg Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 (edytowane) milliputa kupisz na allegro. Jak dobrze trafisz, to szybko dojdzie. Co do CX5 to sam nim kleiłem i jest bardzo dobry. Mam nim sklejony bardzo duży łuk - z kilkanascie kilo - jak nie więcej - skały i przeżył juz przesiadkę na większy baniak. Ważne jest, żeby dobrze skleić, a nie "nasmarkać" i odczekać chwilę, aż dobrze zwiąże. Żywej skale nic sie nie stanie, bo może dość długo poza wodą przebywać - CX 5 wiąże bardzo szybko (5 minut z tego, co pamiętam), dobrze poczekać z kwadrans Edytowane 9 Kwietnia 2021 przez wiesiektbg (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukK Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2021 3 godziny temu, sosna napisał: Cx5 dobry ale w akwarium tym nie pokleisz.Mi po 3 latach cx5 puścił w miejscu gdzie dałem go najwięcej.Kleilem sucha skale Marco i dopiero wkładałem.Ciekawe czy ktoś jakiś inny klej poda z casto. Sam musze pokleić skale ktora jest w akwarium i mililuta już probowalem I jak efekty? Milliput pokleil? Suchą kleiłem stone fixem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden Zgłoś Napisano 13 Kwietnia 2021 Atlas Monter T5 robi robotę - coś podobnego do CX5 Cytuj Akwarium 180L Ricordea&Zoa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach