JerzyB Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 Witam Wymieniałem wentylatorki i tu pytanie , maja dmuchać do lampy czy odwrotnie ? się pogubiłem. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 (edytowane) 48 minut temu, JerzyB napisał: Witam Wymieniałem wentylatorki i tu pytanie , maja dmuchać do lampy czy odwrotnie ? się pogubiłem. Pozdrawiam U mnie dmuchały do lampy ( była nowa ) A taki schemacik jest na forum ATI Edytowane 1 Maja 2021 przez Ariel (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano 1 Maja 2021 Wentylatory zasysają powietrze i jest ono wyrzucane szparą między pleksą, a obudową. Dlatego w tych lampach jest ważne by pleksa(osłona świetlówek) była zawsze założona. Cytuj 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Powietrze ma być wdmuchiwane dzięki czemu schładzane są gniazda świetlówek które te dzięki temu świecą lepiej. Ktoś kiedyś badał PAR z wentylami i bez, różnica była duża.Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Dziękuję panowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach