Pawel P Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Od zawsze stosowałem rowe, ale ostatnio po wymianie złoża zmierzyłem PO4 na wyjściu z filtra i wyszło 0,05, trochę słabo jak na świeży wkład. Możecie doradzić coś lepszego? Może szachem phosbond? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 36 minut temu, Pawel P napisał: Od zawsze stosowałem rowe, ale ostatnio po wymianie złoża zmierzyłem PO4 na wyjściu z filtra i wyszło 0,05, trochę słabo jak na świeży wkład. Możecie doradzić coś lepszego? Może szachem phosbond? A sprawdzaļeś PO4 na wejściu do filtra? Rozumiem, że rowę masz w filtrze przeplywowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Tak, na wejściu też jest 0,05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 2 minuty temu, Pawel P napisał: Tak, na wejściu też jest 0,05 A czym mierzysz? Bo testami kropelkowymi różnicy raczej nie zobaczysz, no może za pomocą hanny dalo by się zauważyć ròżnicę. Porcja wody musiałaby kilka razy przejść przez złoźe aby poziom PO4 zauważalnie się obniżył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 Mam Hanke ULR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT Zgłoś Napisano 2 Maja 2021 (edytowane) Może to : Microbe-Lift Phost 4 473ml Edytowane 3 Maja 2021 przez AnT (wyświetl historię edycji) Cytuj ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bmirek1 Zgłoś Napisano 4 Maja 2021 Ja w filtrze przepwowym dwałem Zeomix z AF i do tego Phosphate Minus i nie ma bata zeby fosforany nie zeszły Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach