Skocz do zawartości

Historia edycji

Sagerrak1

Sagerrak1

Czyli @Słony leszcz jak duża część społeczeństwa:
Klima działa to trzeba pozatykać wywietrzniki żeby ciepłe nie naleciało :D.
Ma być wymiana powietrza tak duża, że większość domów nie ma wystarczająco dobrze zrobionej wentylacji. 
Uchylaj Pan te okna, miej zdrowe (ups, to Grodzisk, no to... prawie zdrowe)  powietrze w mieszkaniu a nie stęchliznę i zapłać trochę więcej za prąd do klimatyzatora. Zimne powietrze ściele się po podłodze, sporo wymiany powietrza w ciepłe dni zachodzi górą - skąd bierze klimatyzator i skąd też to cieple powietrze ucieka wentylacją.

Edit. Ja mam bardzo stary dom, który musiałbym zburzyć żeby wentylację zrobić taką jak powinna być. 1. Najważniejsze: kupiłem nawietrzniki do okien - trzeba wyfrezować otwór w ramie 2. Zrobiłem wyrzutnik mechaniczny na szczycie kondygnacji. 
Z zapachem akwarium problemy są tylko, jak rzeczywiście wymaga sprzątania, interwencji z węglem. 

Sagerrak1

Sagerrak1

Czyli @Słony leszcz jak duża część społeczeństwa:
Klima działa to trzeba pozatykać wywietrzniki żeby ciepłe nie naleciało :D.
Ma być wymiana powietrza tak duża, że większość domów nie ma wystarczająco dobrze zrobionej wentylacji. 
Uchylaj Pan te okna, miej zdrowe (ups, to Grodzisk, no to... prawie zdrowe)  powietrze w mieszkaniu a nie stęchliznę i zapłać trochę więcej za prąd do klimatyzatora. Zimne powietrze ściele się po podłodze, sporo wymiany powietrza w ciepłe dni zachodzi górą - skąd bierze klimatyzator i skąd też to cieple powietrze ucieka wentylacją.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.