DawidB Zgłoś Napisano 13 Września 2021 Cześć, planuje zrobić test icp. Mam mały dylemat, a dokładnie zastanawiam się kiedy pobrać próbkę wody żeby był najbardziej miarodajny. Przed podmiana, między podmianami czy po podmianie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 13 Września 2021 7 minut temu, DawidB napisał: Cześć, planuje zrobić test icp. Mam mały dylemat, a dokładnie zastanawiam się kiedy pobrać próbkę wody żeby był najbardziej miarodajny. Przed podmiana, między podmianami czy po podmianie? Ile wody podmieniasz i jak często? Ja robię w poniedziałki aby do końca tygodnia mieć wyniki.... wychodzi to w dwa dni po cotygodniowej podmianie, z tym, że pidmueniam tylko ok 5% wody więc nie ma to dużego wpływu na wyniki. Osobiście odradzałbym robienie testu w ciągu ok 24 godz. po podmianie zanim woda się ..... nie "uspokoi". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidB Zgłoś Napisano 13 Września 2021 Podmieniam 10% co dwa tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 13 Września 2021 13 minut temu, DawidB napisał: między podmianami czy Tak będzie rozsądnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DawidB Zgłoś Napisano 15 Września 2021 W dniu 13.09.2021 o 19:46, Beti napisał: Tak będzie rozsądnej Dziekuje za pomoc tak tez zrobiłem. Teraz czekam na wyniki mam nadzieje dobre wyniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach