Mariusz B Zgłoś Napisano 23 Października 2021 Mam problem z odpieniaczem działa tylko nie pompuje wody i dziwnie brzęczy. Nie wiem czy mogę go rozebrać i coś tam wymienia się w nim. Jest to red sea skimmer pump. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 23 Października 2021 3 godziny temu, Mariusz B napisał: Mam problem z odpieniaczem działa tylko nie pompuje wody i dziwnie brzęczy Jak nie pompuje wody to w jaki sposób polega jego działanie?. Musisz dostać się do wirnika pompy. Albo się tylko zablokował, albo masz uszkodzony stojan. Ale stawiałbym na to pierwsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz B Zgłoś Napisano 23 Października 2021 Tak jak pisałem brzęczy dziwnie i tyle. Od strony przewodu zastanawiam się czy mogę otworzyć go tyle że ta część plastykowa stawia opur i nie chciał bym jej rozwalić. Z drugiej trony gdzie jest wirnik otworzyłem kręci się, więc to musi być coś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rufik Zgłoś Napisano 24 Października 2021 Rozbierz go całego na części pierwsze. Pompa, w której jest wirnik też jest rozbieralna. Wyczyść, dociśnij wirnik bo może mieć luz i się nie kręci pod napięciem, poskładaj i zobacz czy działa. Jeśli to nic nie pomoże reklamuj towar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz B Zgłoś Napisano 26 Października 2021 No właśnie od strony wirnika łatwy dostęp i wirnik się kręci tylko od drugiej strony plastik zaślepka stawia opór i właśnie zastanawiam się czy ona normalnie jest do zdjęcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach