22 minuty temu, dadario napisał:@Sagerrak1 no niestety... Jeśli jednak lampa "wzorcowa" pokrywa się z wytycznymi to nie znaczy, że chińczyk ładujący ledy łopatą zawsze załaduje te same... Tak samo wykonanie moim zdaniem ma wiele do poprawy... Co niestey w słonym środowisku szybko wyjdzie na jaw.
@sith114 nie wiem jak Ty ale ja do tej pory z producentami sprzętów nie miałem problemu... Zadzwoń do Mariusza i poproś o naprawdę razora przed 10lat...nie będzie miał z tym problemów... To tylko jeden przykład z wielu...
No lampe mam diy wiec lampy nie naprawiałem, ale już nawet tłumaczyłem znajomym czemu im pan elektronik nie chce naprawić ich Radiona czy Hydry. Pytanie czy Maxspect ma taka polityke czy co. Tez dużo zależy od typu uszkodzenia. Bo przepaloną diodę to i ja wymienie niezależnie jaka to lampa.(Chyba ze kessil bo tam jakies małe są a ja nie pije to mnie sie rece trzesa). A jak w lampie pada sterowanie, chociaż 1 chip i nie masz dostpnego fw ani zapasowego modułu od producenta to jestś w d...
Co do ledów pakowanych łopatą, faktycznie fajnie by było żeby jednak takie ledy w lampie pochodził ze sprawdzonego źródła. Dlatego ja na ten moment zostałem przy powerledach nie poszedłem w cree itd. Bo jak mam kupować teoretycznie wiadomo co to mi pała nie urośnie ze zamontuje CREE. Ale to w sumie jest pytanie do producenta i jego sumienie czy powie prawdę A jakie masz uwagi co do wykonania. Ciekawy jestem bo niedługo będę realizował swoją obudowę do lampy