Tu poproszę @Beti o nie usuwanie posta chociaż napisany dużymi literami .
xxx usunięte / regulamin
Nie krzyczałem , tylko bardzo proszę o zachowanie powściągliwości i jeśli ktoś ma pomysł , poproszę o podpowiedzi .
Dodatkowo jeśli jakiś sklep ma pomysł / możliwości ściągnięcia żywych alg nori proszę o kontakt .
26 minut temu, Arek77 napisał:U siebie nigdy tyle na raz nie usuwałem. W szczycie rozwoju spaghetti wywalałem co 5-6 dni, ale nie więcej niż ok 1/4 -1/5 objętości.
To wiem , że nie powinienem tak robić . Dobra uwaga , dodam od siebie że te glony obracam w sumpie by miały światło i nie robiły się jasne ( średnio raz na 1-2 dni ) .
Zastanawiał się ktoś nad podłożem pod glony ? Pytam poważnie , trawy morskie można hodować na glinie zasypanej piachem . Sporo o tym czytałem i 99% zdycha jak siedzi w samym piachu .
Słyszał ktoś o żywych algach nori do kupienia ? Bodaj stare tematy Polska / Niemcy ?
@Arek77 zapomniałem dopisać testy mam saliferta , robię co drugi dzień , ważne , stare pokrywają się z nowymi bo szybko je zużywamy . Między wykonaniem testów mam mniej więcej 2 - 3 godziny odchylenia , czyli staram się by były o 14:00 , ale jak mam na rano do pracy to są o 15:30 a na popołudnie 13:00-13:30 . Na nocki również mam i wtedy zazwyczaj wypada między tymi godzinami . Hannę na po 4 mam dostępną 2-3 razy w miesiącu .