Ceragl Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2022 Cześć Mam pytanie, coś się dzieje z caulastrea, ma jakieś dziwne dziury, orientuje się ktoś co to może być? I druga sprawa, coś dziwnego obrosło euphylia, spotkał się ktoś czymś takim? A tu zdjęcie Euphylii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chris_ek Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2022 Z caluastrei schodzi tkanka, inaczej mówiąc koral umiera. Za mało danych żeby podpowiedzieć możliwą przyczynę. Na euphylii wygląda na gąbkę, nie wiem czy może drażnić korala bo wygląda na mocno obkurczonego. Cytuj https://nano-reef.pl/forums/topic/112968-spelniając-marzenia-etap1-kostka-64l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceragl Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2022 Caulastrea stała przez chwilę w mocnym prądzie i trochę od tego czasu nie może dojść do siebie :/ Ten jeden kawałek racja jest obkurczony Parametry na dziś Kh 7.83 No3 0.76 Po4 0 Ca 490 walczę żeby zbic, po moim błędzie wywaliło do góry Mg 1410 Temp 25 Zasolenie 1.025 Akwa 60x60x50 Lampa pacific sun pandora hyperion s 145w plus 2x24w blue Caulastrea stoi tereaz na samym dnie osłonięta od mocnego prądu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2022 2 minuty temu, Ceragl napisał: No3 0.76 Po4 0 Przy tych parametrach LPS-y mogą marudzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ceragl Zgłoś Napisano 17 Stycznia 2022 A mam wrażenie że całkiem sporo karmie, a tu nie chce Po4 drgnąć w górę A jednoczenie zastanawiam się czy nie za dużo mam mikroelementów i aminokwasów. Bo akwarium nie jest mocno obsadzone a daje AF aminomiks co drugi dzień, AF growth boost tak z 2x na tydzień, salifert coral food 2x tydzień, prodibio reef booster co 2 tygodnie plus bakterie i sól jest tropical marine reef plus salt, fito co drugi dzień 50ml i mrożonki zmiksowane po zgaszeniu światła tak że 3x na tydzień, ale nie w jakiś dużych ilościach. I nie wiem czy nie za dużo aminokwasów bo w sumie nie ma co ich zjadać :I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach