kajman2220 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Witam wszystkich akwarium wystartowane około miesiąc temu do soboty wszystko rozwijało się prawidłowo od soboty woda strasznie zmętniała. Włożenie do pomocy wewnętrznej tunzy jak na razie nie przyniosła poprawy. Główna filtracja na gąbkach ceramice oraz skalę włożone wszystko w panel filtracyjny. Odpieniacz nie wyrzuca jakiś niesamowitych ilość piany w filtr wewnętrzny włożona gąbka oraz węgiel aktywny. Prosił bym o jakieś pomysły i sugestie. Pozdrawiam Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 22 minuty temu, kajman2220 napisał: Witam wszystkich akwarium wystartowane około miesiąc temu do soboty wszystko rozwijało się prawidłowo od soboty woda strasznie zmętniała. Włożenie do pomocy wewnętrznej tunzy jak na razie nie przyniosła poprawy. Główna filtracja na gąbkach ceramice oraz skalę włożone wszystko w panel filtracyjny. Odpieniacz nie wyrzuca jakiś niesamowitych ilość piany w filtr wewnętrzny włożona gąbka oraz węgiel aktywny. Prosił bym o jakieś pomysły i sugestie. Pozdrawiam Wstaw fotkę. Prawdopodobnie zakwit bakteryjny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Napisz coś więcej o zbiorniku....jaka filtracja, jakie masz pompy, czy i ile karmisz korale, jakie masz kH I pH itp. Ja bym obsatwiał, że to zakwit bakteryjny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Teraz, Arek77 napisał: Napisz coś więcej o zbiorniku....jaka filtracja, jakie masz pompy, czy i ile karmisz korale, jakie masz kH I pH itp. Ja bym obsatwiał, że to zakwit bakteryjny.... Na razie nie karmię tak jak napisałem świeży zbiornik około cztery tygodnie wszystko ładnie dojrzewało do soboty a od soboty takie mleko dodam że korale otwieraj się normalnie Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Witam Co to za skała ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 2 minuty temu, JerzyB napisał: Witam Co to za skała ? Pozdrawiam Witam sucha skała bodajże z Arkiny do tego 3 kg żywej na Start Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Dużo dużo waty. 3 dni i po problemie. Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Arek77 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 Godzinę temu, kajman2220 napisał: A te nitki pod skałą i przed cyrkulatorem.... to brudna szyba czy to jakieś farfocle w wodzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 22 Marca 2022 23 minuty temu, Arek77 napisał: A te nitki pod skałą i przed cyrkulatorem.... to brudna szyba czy to jakieś farfocle w wodzie? To akurat porysowane szkło Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 23 Marca 2022 8 godzin temu, kajman2220 napisał: To akurat porysowane szkło To grubo Druciakiem te szyby czyścisz? Hehe Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 23 Marca 2022 2 godziny temu, Aquaman napisał: To grubo Druciakiem te szyby czyścisz? Hehe Akwarium zabrane od kogoś kto chciał je wyrzucić Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kajman2220 Zgłoś Napisano 23 Marca 2022 (edytowane) Wczoraj wieczorem zrobiłem tak jak radzono wymieniłem zwykłe gąbki na watę dzisiaj rano woda o niebo lepsza dzięki za pomoc i pozdrawiam. Temat do zamknięcia Edytowane 23 Marca 2022 przez kajman2220 (wyświetl historię edycji) Cytuj Projekt 240l LED + 2xT5 54W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aquaman Zgłoś Napisano 23 Marca 2022 5 godzin temu, kajman2220 napisał: Akwarium zabrane od kogoś kto chciał je wyrzucić Nie razi Cię to ? Ja mam kilka rysek i już mnie denerwują. Myślę jak się ich pozbyć Cytuj Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach