Jagna Zgłoś Napisano 5 Lipca 2022 Hej, potrzebuję pomocy. Przed chwilą zauważyłam u mojego welona białą plamkę na boku, blisko skrzeli około 1 cm od oka. Kilka godzin temu tego nie miał. Ta plama wygląda jakby się otarł i jakby brakowało mu kilka łusek. Pozatym zachowuje się tak jak zwykle, je i normalnie pływa. Jak to wyleczyć? Czy zniknie samo? Nie jestem fachowcem w akwarystyce więc w odpowiedziach proszę o używanie wmiarę zrozumiałego, ludzkiego języka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Leel00 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2022 Wprawdzie to forum o morskich żyjątkach, ale Wygląda jak uszkodzenie mechaniczne/otarcie, albo inna ryba jej przyłożyła - co pływa jeszcze w akwa? Tak czy inaczej - powinno zniknąć niebawem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jagna Zgłoś Napisano 8 Lipca 2022 W akwarium są jeszcze bocje, żałobniczki, kirysy i małe skalary. Teraz po kilku dniach widzę, że ta plama jest trochę mniejsza więc chyba się goi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach