Pawel P Zgłoś Napisano 8 Września 2022 Czy któryś z użytkowników tego sprzętu może wie co zrobić , żeby zlikwidować makabryczną ilość bąbli powietrza , które przedostają się do komory filtracyjnej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 8 Września 2022 11 minut temu, Pawel P napisał: Czy któryś z użytkowników tego sprzętu może wie co zrobić , żeby zlikwidować makabryczną ilość bąbli powietrza , które przedostają się do komory filtracyjnej Daj zdjęcie/filmik na YouTube wstaw i tu daj link . Mam model 1200 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 9 Września 2022 11 godzin temu, Ariel napisał: Daj zdjęcie/filmik na YouTube wstaw i tu daj link . Mam model 1200 Słychać wodę w tej giętkie rurze , tak jak by był za mały spływ , do tego mam podejrzenie ze jest jakaś mała nieszczelność na łączeniu . Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 9 Września 2022 30 minut temu, Pawel P napisał: Słychać wodę w tej giętkie rurze , tak jak by był za mały spływ , do tego mam podejrzenie ze jest jakaś mała nieszczelność na łączeniu . Z góry dziękuje za pomoc Jak na moje , to ciągnie lewe powietrze. Dawałeś uszczelki na wlocie do rollermata ? ( chodzi mi o te co powinny być na obu śrubunkach ) . Użyłeś pasty co jest w zastawie na łączenie węża ze śrubunkiem? U mnie tak puszczał bąble tylko na początku jak go założyłem, potem powietrze zostało wypchane przez wodę i nic się nie dzieje . Możesz spróbować przez kilka minut pompę obiegową puścić na maxa i odkręcić bardziej zawór na spływie . Jak wypcha powietrze zmniejszyć moc pompy i przykręcić zawór. Ale moim zdaniem on cały czas ma nowe powietrze i przez to masz ten problem . Ja tego śrubunku co był w zestawie jeszcze nie zakładałem. Założyłem wąż na wcisk na moją rurę spływu. Rurę najpierw owinełem teflonem . U mnie jest szczelne i tak nie robi . Ale pierwsze kilka minut po włączeniu obiegu też tak mam , potem powietrze zostaje wypchane i nie mam tego problemu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 9 Września 2022 Urządzenie zostało złożone w sklepie , więc tak naprawdę nie wiem co zostało zrobione. Po odkręceniu rury od rollera dalej lecą z niej bąble , więc pewnie nieszczelność jest u góry. Dziękuje jeszcze raz. Ogólnie jesteś zadowolony ? Wcześniej miałem Clarisea , działał nieźle tylko wymiana rolki była zbyt problematyczna Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 9 Września 2022 4 minuty temu, Pawel P napisał: Urządzenie zostało złożone w sklepie , więc tak naprawdę nie wiem co zostało zrobione. Po odkręceniu rury od rollera dalej lecą z niej bąble , więc pewnie nieszczelność jest u góry. Dziękuje jeszcze raz. Ogólnie jesteś zadowolony ? Wcześniej miałem Clarisea , działał nieźle tylko wymiana rolki była zbyt problematyczna Tak mam u siebie Mam go krótko , dopiero kilka dni siedzi w sumpie. Jak na razie jestem zadowolony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 10 Września 2022 Już zrobione , wystarczyło przesmarować rurę na łączeniu. Dzięki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 10 Września 2022 1 godzinę temu, Pawel P napisał: Już zrobione , wystarczyło przesmarować rurę na łączeniu. Dzięki :-) Jak nie posmarujesz , nie pojedziesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 18 Września 2022 I co działa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel P Zgłoś Napisano 19 Września 2022 Tak ,jest tylko mały szczegół który mnie denerwuje , rollermat stoi na dnie sumpa, woda która z niego wypływa tworzy kaskadę , która to powoduje powstawanie pęcherzyków powietrza , które to gromadzą się pod urządzeniem , jak taki pęcherz urośnie to wypływa z głośnym bulknięciem :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
L.G. Zgłoś Napisano 19 Września 2022 10 godzin temu, Pawel P napisał: Tak ,jest tylko mały szczegół który mnie denerwuje , rollermat stoi na dnie sumpa, woda która z niego wypływa tworzy kaskadę , która to powoduje powstawanie pęcherzyków powietrza , które to gromadzą się pod urządzeniem , jak taki pęcherz urośnie to wypływa z głośnym bulknięciem :-). Dasz radę to nagrać? U mnie stoi na girach i co prawda woda stoi wysoko , spływając po brzegach robi bąble ale unoszą się do góry jeszcze w nim i nic się nie dzieje . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach