pokson Zgłoś Napisano 21 Września 2022 Witam. Chciał bym sterować zdalnie elektrozaworem. Plan jest taki aby nadajnik podłączyć do czujnika dolewki i w momencie niskiego stanu wody w sumpie, dolewka podawała by zasilanie do nadajnika. W innym pomieszczeniu (jakieś 3 metry od akwarium) mam zamontowany filtr RODI. Elektrozawór wraz z odbiornikiem zamontowany przed filtrem. Odbiornik dostaje sygnał i otwiera zawór. Teraz pytanie, jakiego nadajnika i odbiornika użyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
any1977b Zgłoś Napisano 11 Października 2022 Witam.polecam radiopowiadomienie,jednokanałowe wystarczy,po wyzwoleniu sygnału ( zwarcie lub rozwarcie) włącza przekaźnik w odbiorniku bezprzewodowo.ja mam u siebie czterokanałowy,informuje o podniesieniu poziomu,pełnym kubku odpieńka,pustej dolewce i napełnieniu zbiornika podmian.ma ustawianie czy sygnał dzwiękowy czy bez,ile ma trwać,czy do rozłączenia górnym pływakiem w dolewce.sump mam za ścianą więc świetnie się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach