Skocz do zawartości
Gość Zbyszek36

zawiesilem Hqi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Zbyszek36

Janek , wypowiedz sie prosze na temat tych szyb UV , czy sa one konieczne ?

(bo roznie slyszalem na ten temat , sam tez troche experymentowalem :D )

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisałem: '...z szybą filtrującą UV...' a nie z filtrem UV! z tego co wiem każda szyba w takim czy innym stopniu filtruje UV...

p.s. Zbyszek jeśli inicjujesz pytanie 'zaczepne', to nie kasuj go później, bo nie wiadomo do czego odnieść widniejącą w wątku moją odpowiedź :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

dlatego patrz wyzej napialem "czy szyby UV sa konieczne ?" czy wystarczaja te od halopakow przemyslowych? (sa tez szyby krzemowe specjalne ktore zatrzymuja naprawde te promienie UV !, caly czas myslalem ze o takich szybach piszesz). Z tad moje pytanie , czy wystarczajace sa te zwykle szyby od halopakow.?

Skoro juz jestesmy przy HQi , to nie wiem czy zauwazyliscie kupujac nowy zarnik HQI w srodku tej banki ma cos takiego zoltego , nie wiem co to jest , ale po roku ta zolta powloczka robi sie czarna :D w sumie to tez i dobre bo wiadomo czy zarnik jest nowy czy uzywany:D;)

pozdr....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Janek , ale jakie zaczepne ? grzecznie pytam czy sa potrzebne krzemowe szyby UV , czy wystarcza te zwykle od halopakow ?

Usiadlem nad lampa i mam do wyboru rozne szyby wiec pytam , chce poznac zdanie innych :D czy to zle ze sie licze z Twoim zdaniem?

Ps;(zle sformuowalem pytanie , wiec je wycielem poniewaz pomyslalem wlasnie ze mozesz to tak odebrac )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli napisałem tak '.....', tzn. używając cudzysłowia/apostrofu, to czytaj '..:D..' :D jeśli liczysz się z moim zdaniem, to również super :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

klamstwem byloby gdybym powiedzial ze sie nie licze z Twoja pomyslowoscia :D

Chociaz jedna rzecz pozwole sobie skrytykowac :D ten halopak ktory umiesciles na tym czyms co przypominalo suszarke do naczyn , lub tez ewentualnie byla to takowa :D nie byl to najlepszy pomysl;) sorki.

f.jpg

f1.jpg

f2.jpg

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

wracajac do lampy , pomysl byl dobry , bedzie szyba , bada T5 + HQI w jenym , "opatentuje" :D pomysl i jeszcze u nas na tym zarobie :D :D

Przerobka ze zwyklej lampy T8 na T5 + HQI okazala sie niewielka sztuka.

pozdr....

Ps; Musze sobie to teraz jakos wynagrodzic , powiekszam kolo wokol siebie i ide poplywac :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Witam:D

Od razu inaczej robota idzie , jak sobie poplywalem :D

Wycielem wlasnie ten radiatorek ala odblysnik , powinno byc dobrze (w zwiazku T5)

pozdrawiam wszystkich DIY-owcow;)

r.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

robie mocowania do szybek w tej lampie :D beda 3 szyby polaczone w jedna calosc , pomiedzy nimi beda aluminiowe szyny .

Szyby z 3 halopakow :D

pozdr...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbyszek, nie uznaję swoich pomysłów za jedynie słuszne koncepcje w przeciwieństwie do Ciebie na przykład :Dozingoff

ma prawo Ci się nie podobać coś z mojej dłubaniny z przełożeniem na nie robienie właśnie tak!

usilnie starasz się udowodnić swój prymat w DIY ale robienie tego w sposób jak w n/n wątku, to chwyt poniżej pasa :D zahacza to o DIY'owski protekcjonizm - nieładnie :dontgetit

czyżbyś czuł się jakoś niedowartościowany i kopnięcie kogoś poprawia Ci wyobrażenie własnej wspaniałości :con taki sposób zachowań w moim odczuciu odbiera Ci to, co zyskujesz w innym aspekcie uczestnictwa w tym forum. więc myślę, że lepiej nie mówić sorki po ugryzieniu - lepszym wyjściem jest nie gryźć :D nie będzie potrzeby przepraszania.

p.s. a tak w ogóle suszarka do naczyń spełnia swoją rolę i jestem zadowolony z niej bardzo :D nie jest dostępna wizualnie jak lampy firmowe więc koralom i rybciom na pewno też nie przeszkadza! podejrzewam mocno nawet, że mają to głęboko w (_._) :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

i tak mniej wiecej beda wyglondaly te osadzone szybki w mojej lampie (jedna przy drugiej 3 sztuki) , inne rozwiazanai mam w (_._):D moje rybcie i korale tez :D:D

IQH.JPG

pozdr....

Ps; Troche byle jak powyginalem te szyny , jutro chyba zrobie nowe:]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Janek , ja nie wiem o co Ciebia biega:D jak dotad jedyna rzecza na tym swiecie niezrozumiala dla mnie , byl podatek dochodzeniowy , a teraz widze ze ja Ciebie po prostu nierozumie :D nie moge pojac dlaczego akurat ta suszarka do naczyn? :Dozingoff:D

pozdr....

Ps; Dobra wystarzy , bo widze ze Ci sie juz pomalu odpieniacz z mozgu robi:D;)"ja to wszystko w zartach , jezeli mielibysmy sie poklucic to nie pisze juz nic"

Jak juz napisalem duzo wczesniej szanuje Twoje pomysly:) sa naprawde OK !

No ale ta kratka:D:D:D:D hihihihi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ad.1 - co ja mogę na to poradzić, że Ty nie wiesz?!

ad.2 - Zbyszek, mógłbym użyć naprawdę sporej ilości przymiotników dla wykazania Ci dlaczego. ponieważ jednak zmierzam w kierunku przeciwnym do Twojego, nawet nie zamierzam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

:D;):D:D:P

Ok , starczy zartow , jesli chodzi o akwaria zabudowane to jest to super rozwiazanie :D zwracam honor do kieszeni;)

pozdrawiam i zycze milego wieczorku Janek:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

swieci1.JPG

swieci.JPG

Ps; Swieci juz drugi dzien :( (mysle ze jedna szybka wystarczy , koncowki przy T5 sa bryzgoszczelne po zatym porobilem komory ktore zabezpieczaja elektryke przed wilgocia ktora znajduje sie po obu stronach lampy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

suszarka to sie wszystkim nie podoba, to jest fakt :(

ludziom generalnie nie podoba sie zastosowanie "laickich" produktow w "profi" morskim

Vide odpieniacz z poidelka dla krolikow, butelki do karmienia itp

A mi to wisi, bo to ma dzialac a nie pieknie wygladac

Powalac ma widok baniaka a nie sumpa

Sumpa otwieram tylko, jak chce laikom pokazac jaka to morszczyzna jest "trudna" :)

Jak podepne reaktor, to dopiero bedzie robic wrazenie na laikach :)

A sam ciesze sie z ciekawych czerwnych galazek glonow, wieloszczeta czy macki robacznicy, ale ktory laik to doceni...

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

nadal jestem niezadowolony z mojego oswietlenia :(( dlubie dodatkowa belke z aluminium 2mm (T5 - 38 wat) , jak tym razem nie bedzie po mojemu to odzaluje na porzadna Lampe.

pozdr.....

T5ka.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

@Marx.

Najpierw trzeba tego sumpa miec :(

pozdr....

Ps; Prosilem Cie juz kilka razy "pokaz mi swoj sump "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

slyszales napewno takie powiedzenie , im mocniejszy fundament tym budowla pewniejsza :)

Bo wiesz , Ci co odwalaja "chale"(nie mam tutaj kompletnie namysli Janka) , to dlugo moga sie nienacieszyc powalajacym widokiem swojego akwarium , conajwyzej widokiem rozwalonego akwarium:D

Jak sie teraz przylozysz to bedziesz mogl spokojnie spac w przyszlosci , chyba ze jedziesz na ilosc i aby szybciej a nie na jakosc to rozumiem:D

Rozbierac naprzyklad zbiornik po roku czasu ? hmmm jakos tego sobie nie wyobrazam :( i pisac pozniej ratunku cos tam przecieka :) o nieeeeeee :)

No , ale jasne :) kazdy robi jak mu sie podoba , mozna posklejac reaktor naawet na gume do zucia :) mnie to nie ziebi nie grzeje.

Ps; To ma byc akwarium , a nie skup surowcow wtornych:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Zbyszek36

Marx , wiesz co ? przekonales mnie :( masz racje i tak kaszana i tak wiec co sie rozdrabniac , wazne ze dziala :) moze to byc tez przeciez zwykla siatka z ogrodka , nie wazne jak dlugo , wazne ze dziala:D (taki przykald)

siatka.jpg

Jezeli ma ktos wiecej takich poronionych pomyslow , to chetnie sie posmieje:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mnie tam się ten komin podoba:)

ciekaw jestem czy jest cichy?? szukam cichego rozwiązania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.