craze121 Report post Posted December 6, 2023 Witam akwarium 160l plus sump 67l co daje jakieś 190l w obiegu. Myślę nad odpieniacz wirnik igłowy bubble magus c-3.5 8 w wysokość komory w sumpie to 23cm . czy to dobry wybór czy jest coś lepszego w tej cenie albo coś tańszego. Quote Share this post Link to post Share on other sites
THORGAL Report post Posted December 6, 2023 Aktualnie mam podobny litraż i wymieniony przez Ciebie odpieniacz.Jestem z niego bardzo zadowolony.Od samego początku działa bardzo dobrze,cicho,pieni tak jak ja chcę i jak go ustawię.Nie potrzebował x czasu na jakieś dziwne "docieranie się" .Od pierwszego uruchomienia działa tak jak trzeba.Przed nim miałem Tunze 9004 który coraz bardziej mnie irytował.Z BM jestem mega zadowolony i oby tak zostało;) Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted December 6, 2023 Mam w obiegu 250l i brak odpieniacza. Sump wypełniony żywą skałą i robi dobrą robotę. Quote Share this post Link to post Share on other sites