MarcinH Zgłoś Napisano 30 Stycznia Witam, szukam jak najmniejszej (gatunkowo) babki kopiącej. Wszystkie, które znalazłem w necie, dorastają do ok 14 cm, dla mnie to dużo dlatego szukam takiej, która dorasta do maksymalnie 9-10 cm. Możecie coś polecieć? Od razu zwracam ponownie uwagę, że chodzi mi o wielkość gatunkową nie o wielkość zakupową Pozdrawiam Marcin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 30 Stycznia Godzinę temu, MarcinH napisał: Witam, szukam jak najmniejszej (gatunkowo) babki kopiącej. Wszystkie, które znalazłem w necie, dorastają do ok 14 cm, dla mnie to dużo dlatego szukam takiej, która dorasta do maksymalnie 9-10 cm. Możecie coś polecieć? Od razu zwracam ponownie uwagę, że chodzi mi o wielkość gatunkową nie o wielkość zakupową Pozdrawiam Marcin Nie widziałem jeszcze w akwarium babki 14 cm. Puellaris/sexgutatta, są fajne, dobrze kopią i w rozmiarze, który podałeś. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrekAT Zgłoś Napisano 30 Stycznia signigobius biocellatus Stosunkowo niewielkie babki i kopią Cytuj https://www.facebook.com/ShallowCube https://www.youtube.com/channel/UCuB6GT23hqWpfk614QnW7KQ?view_as=subscriber Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach