Skocz do zawartości

Historia edycji

AquaDreams

AquaDreams

wstawienie głównego adresata odpowiedzi ;)

@jar2789 - Sucha. Nie wyobrażam sobie klejenia takiej konstrukcji skalnej z jakimkolwike życiem, żeby ono nie padło przy tych klejach. Sklejone kawałki skały potrzebują kilkanaście godzin utwardzania się, później wietrzenia i płukania. Nic by nie przeżyło :)
Wszystkie korale które przywlekam do systemu dipuję więc przywleczenie mokrej obcej skały bez jej resetu... byłoby mało rozsądne :) 
Chociaż na samym początku od @SHARK_2 przyniosłem kawałek skały, trochę piachu i wody z syfem  - także wszelkie ewentulane niepowodzenia to jego wina :P 

Tak na marginesie, to duża część starej konstrukcji weszła do sumpa i szczepkarium (podłączone we wspólnym obiegu), co by zminimalizować tąpnięcie biologii.
2tygodnie od operacji ze skałą i chyba nie jest źle ... Wczoraj NO2 niewykrywalne, NO3=10, PO4=0,08, pH 8,2, KH=8,3, Ca=410, Mg nie zmierzyłem.... 

AquaDreams

AquaDreams

Sucha. Nie wyobrażam sobie klejenia takiej konstrukcji skalnej z jakimkolwike życiem, żeby ono nie padło przy tych klejach. Sklejone kawałki skały potrzebują kilkanaście godzin utwardzania się, później wietrzenia i płukania. Nic by nie przeżyło :)
Wszystkie korale które przywlekam do systemu dipuję więc przywleczenie mokrej obcej skały bez jej resetu... byłoby mało rozsądne :) 
Chociaż na samym początku od @SHARK_2 przyniosłem kawałek skały, trochę piachu i wody z syfem  - także wszelkie ewentulane niepowodzenia to jego wina :P 

Tak na marginesie, to duża część starej konstrukcji weszła do sumpa i szczepkarium (podłączone we wspólnym obiegu), co by zminimalizować tąpnięcie biologii.
2tygodnie od operacji ze skałą i chyba nie jest źle ... Wczoraj NO2 niewykrywalne, NO3=10, PO4=0,08, pH 8,2, KH=8,3, Ca=410, Mg nie zmierzyłem.... 

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.