elespero Zgłoś Napisano 20 Maja A euphyllie sa bardzo wrażliwe na uszkodzenia mechaniczne i jak ryby je podgryzają to tak będzie się dziać. Ale to jest jedna z możliwości, podgryzaniu można zapobiec karmiąc zróżnicowanym pokarmem. Niestety bardzo wielu akwarystów opiera pokarm o artemie która jest słabym pokarmem. No i do twojej obsady to trzeba żarcia łopatą sypać aby nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol9 Zgłoś Napisano 20 Maja (edytowane) Może coś w tym być z tą centropygą. Ta źólta to CTENOCHAETUS FLAVICAUDA Przynajmniej tak kupiłem w sklepie (tylko podejrzanie tanio) avtez pływalavw innm zbiorniku flavissima. Ale tak myślę że ta euphylia to wygląda jakby cofała tkanke A jeśli to jakieś zakażenie bakteryjne? Czytałem że można podać cipronex Edytowane 20 Maja przez karol9 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kajto12345 Zgłoś Napisano 21 Maja Daj cipronex 500mg . 1 tabletka rozpuść w 50ml wody or i na każde 260l wody dodaj 3,3 ml preparatu 3x dziennie . Dzień przerwy i powtórka tak 3 razy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Beti Zgłoś Napisano 21 Maja 1 godzinę temu, Kajto12345 napisał: Daj cipronex 500mg . 1 tabletka rozpuść w 50ml wody or i na każde 260l wody dodaj 3,3 ml preparatu 3x dziennie . Dzień przerwy i powtórka tak 3 razy . Odważna decyzja a jak pójdzie coś nie tak weźmiesz to na siebie, jestem daleka od radzenia tak daleko idących metod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kajto12345 Zgłoś Napisano 21 Maja Ja to stosuję u siebie co kwartał od 2 lat a euphylia mam mnóstwo. To jest moja metoda każdy próbuje na swoją odpowiedzialność . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
karol9 Zgłoś Napisano 21 Maja Dodawałem już kiedyś cipronex 05 tabletki. Dodałem teraz. Zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach