Kobra12_94 Zgłoś Napisano 25 Maja (edytowane) Witam, mam poważny problem z akwaium wystartowałem już ponad 2 miesiące temu po kilku tygodniach była klarowna woda ale po kilku dniach od wyklarowabia zaczęło się robić mleko i mocno postępowało, skala sucha. Zaciemnienia nic nie dawały, wegiel aktywny rowniez nic nie dawal. Skala plukana kilka tygodni, odpieniacz śmiga. Dodawane bakterie (Quick start, nitrobacter oraz special blend) zgodnie z zaleceniami dodatkowo vsv Zbiornik ok 700l Odpieniacz maxpect 6kg kulek maxspect Wata, grzałka, pompa obiegowa 2 cyrkulatory , skala ok 50 kg Edytowane 25 Maja przez Kobra12_94 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja Zakwit bakteryjny. Nie dodawaj bakterii do wyklarowania wody. Odpieniacz na mokro i jak masz to lampę uv możesz włączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kobra12_94 Zgłoś Napisano 25 Maja No niestety nie mam uv, jednakże planuje zakupić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja Wody też nie podmieniaj, to nie pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kobra12_94 Zgłoś Napisano 25 Maja Ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mazmaciek Zgłoś Napisano 25 Maja Nie dawaj vsv. To tylko pogłębia problem. Wrzuć jakieś widłonogi i kiełze. Cytuj Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach