elespero Zgłoś Napisano 25 Maja Hejka, posiada ktoś Żółtka z hodowli? Jak z jego wybarwieniem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 25 Maja 11 minut temu, elespero napisał: Hejka, posiada ktoś Żółtka z hodowli? Jak z jego wybarwieniem? A to jest jakis powielany szerzej mit legenda czy inne kocopoły ze one nie są na "rzułte" jak trzeba jak podrosną? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja 10 minut temu, sith114 napisał: A to jest jakis powielany szerzej mit legenda czy inne kocopoły ze one nie są na "rzułte" jak trzeba jak podrosną? Bardziej mi chodzi jak długo się wybarwiają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sith114 Zgłoś Napisano 25 Maja (edytowane) 1 godzinę temu, elespero napisał: Bardziej mi chodzi jak długo się wybarwiają. Jak mnie pamięć nie myli żółtki, które przychodziły z odłowu był jednak ciut większe niż te maluchy z hodowli wiec teraz kwestia jak wyglada wzrost czy trzeba czekać 3 miesiące czy rok ;P Ale nie lepiej brać xanutruma a żółtego sobie odpuścić może ceny spadna? Edytowane 25 Maja przez sith114 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 25 Maja (edytowane) Zoltek to moja ulubiona rybka. Xanthurum nie robi na mnie takiego szału. W poniedziałek będzie u mnie zoltek, zobaczymy co to będzie i ile mu zajmie nabranie barw. Nie mogę przeżyć że swojego zoltka kiedyś sprzedałem za 50€ a miesiąc później chodziły po 450€ Edytowane 25 Maja przez elespero (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 27 Maja Żółtek w akwarium, maleństwo 4cm. Jutro postaram się wrzucić foto i będę od czasu do czasu wrzucał foty dla wglądu jak się rozwija. Za dwa tygodnie będę też jechał po Chelmona i też są takie małe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 27 Maja ja kupiłem w erybce takiego bladego, po 2 tygodniach był już intensywnie żółty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 28 Maja 8 godzin temu, lukas_gr napisał: ja kupiłem w erybce takiego bladego, po 2 tygodniach był już intensywnie żółty To fajnie, a rosną szybko? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukas_gr Zgłoś Napisano 28 Maja no normalnie rosną, przecież to ta sama ryba co pływa w morzu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 29 Maja 9 godzin temu, lukas_gr napisał: no normalnie rosną, przecież to ta sama ryba co pływa w morzu Widzę ze trzeba precyzyjnie pytania zadawać. Drukowanymi też pisać? CZY TAKA MŁODA RYBKA SZYBKO NABIERA MASY? CZY SZYBKO POWIĘKSZA SWE ROZMIARY? W sumie to szkoda pytać i marnować czasu, dawno tu na forum nie było konkretnej odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Edue Zgłoś Napisano 30 Maja (edytowane) W dniu 29.05.2024 o 06:48, elespero napisał: Widzę ze trzeba precyzyjnie pytania zadawać. Drukowanymi też pisać? CZY TAKA MŁODA RYBKA SZYBKO NABIERA MASY? CZY SZYBKO POWIĘKSZA SWE ROZMIARY? W sumie to szkoda pytać i marnować czasu, dawno tu na forum nie było konkretnej odpowiedzi. Hey, miałem żółtki z hodowli jakieś 5x, zawsze przychodziły jasne, prawie przeźroczyste, wielkość 3cm, po 2 miesiącach spokojnie miały 4cm, kolor żółty był bardzo widoczny ale jeszcze nie tak soczysty, po 4-6 miesiącach były już spokojnie 5cm+ i piękne zółciutkie. Pływały w 500l ale lepsze efekty były w 1300 tam masy nabierały z tygodnia na tydzień, ekspresowe tempo. Edytowane 30 Maja przez Edue (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 1 Czerwca W dniu 30.05.2024 o 14:21, Edue napisał: Hey, miałem żółtki z hodowli jakieś 5x, zawsze przychodziły jasne, prawie przeźroczyste, wielkość 3cm, po 2 miesiącach spokojnie miały 4cm, kolor żółty był bardzo widoczny ale jeszcze nie tak soczysty, po 4-6 miesiącach były już spokojnie 5cm+ i piękne zółciutkie. Pływały w 500l ale lepsze efekty były w 1300 tam masy nabierały z tygodnia na tydzień, ekspresowe tempo. No i to jest konkretna odpowiedź, dziękuję. Wiadomo że w większym akwarium ryby rosną szybciej i większe. Moj jest tydzień i już widać zmiany w ubarwieniu, trochę się martwiłem jak z wytrzymałością takiego maleństwa ale daje radę z 3 razy większym scopasem i to Scopas ucieka przed zoltkiem. Silna rybka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano 2 Czerwca Witam Czy ta piękna ryba jest gdzieś do kupienia poniżej 1000+ ? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 2 Czerwca Godzinę temu, JerzyB napisał: Witam Czy ta piękna ryba jest gdzieś do kupienia poniżej 1000+ ? Pozdrawiam Hej, w Coralhouse są. Ale dzieciaki około 4cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach