paatryk22 Zgłoś Napisano 19 godzin temu Cześć, pora na trzecią solniczkę w karierze Apetyt rośnie, więc padło na 140x45x55, więcej nie upchnę! Stworzyłem projekt komina i prośba o zerknięcie czy wszystko gitarka. Wymiary komina wyszły 35 cm x 16 cm Przeloty: 3x32 mm Wysokość komina: 50 cm Żółte paski to profil stelaża, będzie wykonany z profili 30x30x3mm. Umiejscowiony będzie w lewym rogu, po długości tylnej ściany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 19 godzin temu jakie przeloty chcesz użyć? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paatryk22 Zgłoś Napisano 11 godzin temu 7 godzin temu, katani napisał: jakie przeloty chcesz użyć? 3x32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 8 godzin temu Dobra to inaczej, daj link do modelu przelotów jakie chcesz użyć. To że 32mm, to się domyślam, bo napisałeś, że hydraulika 32mm Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paatryk22 Zgłoś Napisano 8 godzin temu 14 minut temu, katani napisał: Dobra to inaczej, daj link do modelu przelotów jakie chcesz użyć. To że 32mm, to się domyślam, bo napisałeś, że hydraulika 32mm Będę chciał użyć tych: https://erybka.pl/product-pol-920-Przelot-PCV-ASU-Srubunek-32-mm.html?query_id=1 Mam je obecnie u siebie w zbiorniku i jestem zadowolony, przy przeprowadzce po rozkręceniu i skręceniu nic się nie działo, trzymają elegancko, więc jestem zadowolny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
VDR Zgłoś Napisano 7 godzin temu Komin jak komin, jedyna wada takiego komina, że jak coś do niego wpadnie, wskoczy to ganianie się po takim kominie np. z rybą to będzie niezła przeprawa. Bardziej bym przeliczył długości grzebienia czy Ci przyjmie ilość wody jaką planujesz na przepływie. Najlepszy obieg to taki gdy nie potrzebujesz zaworów na spływie i na powrocie. Dałeś hydraulikę 32 wiec jak sądzę planujesz dużą cyrkulację na obiegu Cytuj 110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001 Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/ http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 7 godzin temu 22 minuty temu, paatryk22 napisał: Będę chciał użyć tych: https://erybka.pl/product-pol-920-Przelot-PCV-ASU-Srubunek-32-mm.html?query_id=1 Mam je obecnie u siebie w zbiorniku i jestem zadowolony, przy przeprowadzce po rozkręceniu i skręceniu nic się nie działo, trzymają elegancko, więc jestem zadowolny Nie bardzo rozumiem opis, jak rury się montuje za pomocą redukcji, ale poza tym Komin jest ok. będzie wszystko śmigać. 3 minuty temu, VDR napisał: Komin jak komin, jedyna wada takiego komina, że jak coś do niego wpadnie, wskoczy to ganianie się po takim kominie np. z rybą to będzie niezła przeprawa. to prawda. 4 minuty temu, VDR napisał: Bardziej bym przeliczył długości grzebienia czy Ci przyjmie ilość wody jaką planujesz na przepływie. długość grzebienia będzie ok. Ja mam 30x15 u siebie i mam większe akwarium. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paatryk22 Zgłoś Napisano 6 godzin temu Kwestie ganiania mam ogarnięta - średnio raz na tydzień Żagiewka ostronosa wskakuje do komina i sobie tam przesiaduje przy wylocie. Wtedy albo ściągam grzebień na chwile i sama wychodzi albo wyłączam na chwile obieg i ją wyławiam z dołu komina Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach