ziomtom Zgłoś Napisano Niedziela o 19:19 Zaczynam projektować kolejne akwarium 100x50x55 z kominem i tak się zastanawiam czy w kominie nie zrobic tylko 2 otworow na rewizje i spływ, a powrót zrobić poza kominem, w tylnej szybie akwariowej zrobic np otwor i zainstalować powrót taki jak na zdjęciu poniżej. I czy faktycznie powrot zawsze musi iść kominem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JaRRoT Zgłoś Napisano Niedziela o 20:21 Ja mam powrót poza kominem i wraca zaraz nad szkłem, a w kominie tylko spływ i rewizja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
J@cekWro Zgłoś Napisano Poniedziałek o 12:17 Tak też było u mnie, w kominie odpływ i rewizja a powrót dwoma rurkami poza kominem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrycja52 Zgłoś Napisano Wtorek o 11:46 W dniu 16.02.2025 o 20:19, ziomtom napisał: Zaczynam projektować kolejne akwarium 100x50x55 z kominem i tak się zastanawiam czy w kominie nie zrobic tylko 2 otworow na rewizje i spływ, a powrót zrobić poza kominem, w tylnej szybie akwariowej zrobic np otwor i zainstalować powrót taki jak na zdjęciu poniżej. I czy faktycznie powrot zawsze musi iść kominem? jaką widzisz w tym zaletę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziomtom Zgłoś Napisano Wtorek o 11:48 Komin zajmujacy mniej miejsca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
patrycja52 Zgłoś Napisano Wtorek o 11:57 1. ale musisz odsunąć zbiornik od ściany aby puścić rurkę poza akwa 2. większe ryzyko zalania jak będzie nieszczelność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach