qwas138 Zgłoś Napisano 14 Kwietnia Witam jaka lampę up polecacie do 400l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rutekr Zgłoś Napisano 15 Kwietnia (edytowane) Ja mam akwarium 450l używam lampy 36W. Przepływ wody 600 l - 800 l. Bardzo dobrze daje radę. Więc przy twoim zbiorniku też będzie ok. Edytowane 15 Kwietnia przez Rutekr (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
qwas138 Zgłoś Napisano 15 Kwietnia jaki model ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano 17 Kwietnia Ja w 500l używam 18W i jest to wystarczające, Przepływ 800-1000l. Lampa jest włączana przy chorobach, przy wprowadzaniu nowych ryb i przy zakwitach bakteryjnych. 36W to raczej za duża do 400l. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rutekr Zgłoś Napisano 19 Kwietnia W dniu 15.04.2025 o 20:09, qwas138 napisał: jaki model Aqua nova. Lampę odpalam wrazie konieczności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach