drogba_37 Report post Posted May 5 F&F Przekaźnik kontroli poziomu wody deszczowej z 3 sondami 2x16A 230V PZ-829 RC-WD - Eelektryka.com Korzystał ktoś z czegoś takiego? Chodzi mi o zastosowanie tego gadżetu jako dolewkę do sumpa. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boo12 Report post Posted May 5 sondy są metalowe będą rdzewieć Quote Share this post Link to post Share on other sites
lucky_loki Report post Posted May 5 Unikaj, weź taki z czujkami pływakowymi i/lub optycznymi, choć żadne nie są bez wad. Nie jestem elektrykiem ale się wypowiem:) Działa toto na zasadzie puszczenia przez ciecz prądu o wysokiej częstotliwości żeby uniknąć elektrolizy. Co się stanie w akwarium morskim już wiesz ;) Pozdrawiam, Wojtek Quote Share this post Link to post Share on other sites
drogba_37 Report post Posted May 6 (edited) to będzie w sumpie pod akwarium słodkim. Ale jak odradzacie to szukam dalej.... pod akwarium jest kran i dopływ wody, chce to jakoś wykorzystać i zautomatyzować, cos w stylu czujnik poziomu wody w sumpie wykrywa że poziom wody jest za niski i puszcza sygnał na elektrozawór w kranie z wodą... ale też nie jestem w tych sprawach zbyt biegły. Może cos takiego na rurę z wodą? To się nazywa - Inteligentne ramie do sterowania zaworem wody/gazu WiFi Tuya Smart life Edited May 6 by drogba_37 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites