Xcome Report post Posted May 11 Witam, mam wątpliwości czy wszystko idzie zgodnie z założeniami. Akwarium ma 4 miesiące i zaczęło się pojawiać plagi dino i cyjano razem ? Wody w obiegu 220l , parametry : kh-7,5 no2-0 no3-0 po4 ( mała hanka ) 0,00 ca 420 mg 1280 Odpieniacz- nyos 120 Start sucha skała marco rocks. W sumpie około 3 kg żywej skały indonezja. Świecę lampą reef flare blue L . W akwarium pływa 8 małych ryb. Z korali 3 euphylie ,2 acany i 2 sps . Nie robie podmian i nic nie dozuję do wody. Krzemiany 0 i w akwarium i po rodi. Czy mam dozować no3 do poziomów wykrywalnych czy zostawić tak akwarium i nie robić żadnych kroków ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomasz1985 Report post Posted May 15 ja tez miałem zerowe parametry na tej skale ale teraz ładnie sie urrzymuje 5 ;-) fosfor nie wykrywalny testem saliferta dozuję ballinga bo ca i mg leciało i jedynie co ronie to musze szyby czyścic a miałem ten glon co ty tylko nie w takiej ilości i samo przzeszło ;-_ cierpliwości i powodzenia Quote Share this post Link to post Share on other sites