drogba_37 Zgłoś Napisano Czwartek o 18:10 (edytowane) Awaryjny otwór w sumpie przez który w razie awarii woda miała iść do kanalizy został za nisko nawiercony (mnie nie było w domu a zona źle przekazała). Teraz pytanie czy podwyższając kolankiem ten otwór (woda bedzie miała pod górę) woda popłynie do kanalizy czy nie? Przedstawiam całą sytuacje na rysunku, mam nadzieję że wiadomo o co chodzi Edytowane Czwartek o 18:16 przez drogba_37 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Czwartek o 19:03 Witam Po płynie jeśli nie będzie wyżej od wody w sumpie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
drogba_37 Zgłoś Napisano Piątek o 09:43 14 godzin temu, JerzyB napisał: Witam Po płynie jeśli nie będzie wyżej od wody w sumpie . nie no oczywiście że nie bedzie wyżej od sumpa, kolanko, jego górna ścianka będzie 3 cm niżej od górnej krawędzi sumpa..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Piątek o 10:15 No to spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Piątek o 18:40 Jest możliwość że się zapowietrzy, ja bym nawiercił w najwyższym punkcie dziurkę i wkleił jakąś rurkę albo dać trójnik i są specjalne grzybki odpowietrzające. Rura jest podłączona bezpośrednio do kanalizacji? Masz jakiś syfon tam aby nie śmierdziało ci z odpływu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB Zgłoś Napisano Sobota o 04:45 10 godzin temu, elespero napisał: Jest możliwość że się zapowietrzy, ja bym nawiercił w najwyższym punkcie dziurkę i wkleił jakąś rurkę albo dać trójnik i są specjalne grzybki odpowietrzające. Rura jest podłączona bezpośrednio do kanalizacji? Masz jakiś syfon tam aby nie śmierdziało ci z odpływu? A ja myślę że odpowietrzanie jest zbędne , woda przepchnie powietrze. to przecież tylko zabezpieczenie na czas awarii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Sobota o 05:48 58 minut temu, JerzyB napisał: A ja myślę że odpowietrzanie jest zbędne , woda przepchnie powietrze. to przecież tylko zabezpieczenie na czas awarii. Zabezpieczenie które może zawieść, kanaliza bez odpowietrzenia to problem. Jak pójdzie woda szybko to może się ulać górą sumpa. zwlaszcza ze bedzie musiał zamontować mechaniczny syfon albo zwykły który będzie musiał co jakiś czas zalać wodą aby nie śmierdziało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Konrad_Wwa Zgłoś Napisano Sobota o 06:04 A czy otwór w sump jest powyżej otworu kanalizy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach