Karolus Zgłoś Napisano 19 Sierpnia Witajcie, mam problem (chyba) dziś zauważyłem że większość mordek na mojej Favii jest otwarta, a przynajmniej tak to wygląda, o co chodzi? Tak powinno być a tylko nie zauważyłem tego wcześniej czy coś się dzieje złego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 20 Sierpnia jakieś zdjęcie? Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolus Zgłoś Napisano 20 Sierpnia Przepraszam zapomniałem, skleroza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
katani Zgłoś Napisano 20 Sierpnia hm.. Chodzi ci o to że mordki są otwarte? nic szczególnego, koral wygląda normalnie. Cytuj Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolus Zgłoś Napisano 20 Sierpnia Tak, to miałem na myśli, wcześniej tego nie zauważyłem, a że ogólnie zauważyłem że LPSy mi marnieją (świeze akwarium i jego stabilnie SC chyba im nie do końca pasują ) to staram się bardziej obserwować co się z nimi dzieje. Jedli tak powinno być to trochę mnie pocieszyła, dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Czwartek o 17:35 W dniu 20.08.2025 o 10:28, katani napisał: hm.. Chodzi ci o to że mordki są otwarte? nic szczególnego, koral wygląda normalnie. Widać że tkanka schodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Karolus Zgłoś Napisano Piątek o 04:04 10 godzin temu, elespero napisał: Widać że tkanka schodzi. No i tego się bałem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
elespero Zgłoś Napisano Piątek o 12:06 Mi kiedyś z Favi 20cm x 20cm zostało może 2x2 i teraz odrasta. Jak masz zdrową tkankę to wytnij sobie szczepkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach