Akłaryn Zgłoś Napisano Niedziela o 13:03 (edytowane) Witajcie. W jaki sposób można dostać leki dla chorych ryb? W sklepach wszystko wycofane, w lfs patrzą na mnie jak na wariata. Czy od weterynarza można dostać receptę? Jakie są to leki, bo przecież muszę mu powiedzieć konkretną nazwę. Czy może nic się już nie da w tym temacie zrobić? Mam obecnie chore rybki i nie wiem co mam robić. Tzn. wiem co, ale nie mogę dostać leków. Ktoś może kojarzy Discus X FlukeX? https://www.discusx.eu/product-page/copy-of-fluke-x-20-gr Pozdrawiam. Edytowane Niedziela o 13:08 przez Akłaryn (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano Niedziela o 19:23 (edytowane) Ja jak miałem chorą gemmatum, zaden weterynarz nie chciał mi wypisać leku który chciałem, lek załatwiła mi sąsiadka u znajomego w szpitalu, po 2 dniach jak dowiedziałem się jak dawkować gemmatum pozyła kolejne jeszcze 2 dni i padła, już bylo za późno, do samego końca jadła pokarm namaczany w tym antybiotyku. Edytowane Niedziela o 19:24 przez Laszek (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Danielj Zgłoś Napisano Niedziela o 20:20 A to nie jest czasem flukonazol? Ja normalnie dostałem receptę od weterynarza po przedstawieniu na co, po co mi ten lek. Cytuj 100x60x50{ sump. 2xPhilips coral Care gen2 , na twardo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano Niedziela o 20:22 1 minutę temu, Danielj napisał: A to nie jest czasem flukonazol? Ja normalnie dostałem receptę od weterynarza po przedstawieniu na co, po co mi ten lek. Fluconazol bez problemu ale Arechin nie chcieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akłaryn Zgłoś Napisano Poniedziałek o 09:48 Po prostu coś strasznego. Co dolegało Gemmatum? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Laszek Zgłoś Napisano Poniedziałek o 10:43 54 minuty temu, Akłaryn napisał: Po prostu coś strasznego. Co dolegało Gemmatum? Babka murena, gemmatum i hepcio, jadły na potegę a chudly w oczach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akłaryn Zgłoś Napisano Wtorek o 12:08 (edytowane) On 11/10/2025 at 11:43 AM, Laszek said: Babka murena, gemmatum i hepcio, jadły na potegę a chudly w oczach. Znam to Ja mam problem teraz z Midasem który leży (często do góry brzuchem) i się nie rusza. Myślałem że ma przywry ale to raczej nie jest główna przyczyna. Edytowane Wtorek o 12:08 przez Akłaryn (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach