Dareklisc Zgłoś Napisano 9 Grudnia Ktoś ma ta skale u siebie dłuższy czas ? Jak się sprawuje nie oddaje niczego do wody ? Ma ktoś porównanie do Marco rock ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Cheilon Zgłoś Napisano 9 Grudnia Ja mam 2.5 roku. Na pewno nic nie oddaje, Marco raczej lżejsza i bardziej porowata, ale przy tych suchych skałach i tak trzeba oprzeć filtrację na mediach w sumpie, więc to raczej bez znaczenia. Ja bym brał co łatwiej dostać i tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
owler Zgłoś Napisano 13 Grudnia Cześć, Ja mam w zbiorniku i to sporo. Zakupiłem ze względu na kształty. Najważniejsze to to że na początku oddaje sporo krzemianów ( u mnie tak było) wystarczył dobry absorbent i po wszystkich. Generalnie wszystko ok. Cytuj 3) Zbiornik 120x80x73h -700L - start 15/05 2020, + sump 130x55x55 - 390L + szczepkarium 100L 2) Rafka 130x55x55L - 390L (z panelem), start 23/10/2016 1) Początek słonego - Akwa 190L start 24.08.2011 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dareklisc Zgłoś Napisano 17 Grudnia Zamówiłem Arke 2kg żeby zobaczyć jak to wygląda, jak odpakowalem to zamówiłem odrazu 15kg Marco rock. Różnica w ciężarze i porowatości jest nieporównywalna. Marco rock ma mnóstwo szczelin jest lekka z wydaje się łatwa do obróbki. Cena arki znacząco niższa ale jakość przynajmniej w wyglądzie bez porównania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach