@katani wszystko kwestia które piętro. Jak relatywnie nie wysoko to pewnie dałbyś radę, choć najlepsza opcja, tak jak chłopaki pisali, kleić na miejscu. Jeśli chodzi o dźwig to jeśli to jest blok mieszkalny, to dochodzi zabezpieczenie terenu, wywalenie okna jeśli otwór będzie za mały itd itd. Ogarniałem w taki sposób 3 metrowy blat granitowy, którego bali się wnosić - raz żeby nie strzelił, a dwa żeby mi schodów nie uszkodzić jakby faktycznie się poskładał. Tyle ze to 4 metry nad ziemia max było do podniesienia, prosta droga od balkonu do łazienki, w zasadzie na przestrzał, waga zupełnie inna i akcja na moim terenie. Takie akwa z 12ki pewnie ze 150kg będzie miało jak nic. Najlepiej jakbyś miał jakiś stelaż z rolkami czy coś by gładko wjechało do wnętrza. Chociaż jak mam być szczery - to wolałbym nawet dopłacić by mi to ktoś na miejscu skleił niż się pier.....z całą logistyką takiego przedsięwzięcia. Chociaż szyby też trzeba będzie wtargać, a taflę się jeszcze gorzej przenosi ![]()
Dwie szyby 240x55 trzeba będzie wnieść w całości, dno pewnie i tak dzielone byś robił
Historia edycji
@katani wszystko kwestia które piętro. Jak relatywnie nie wysoko to pewnie dałbyś radę, choć najlepsza opcja, tak jak chłopaki pisali, kleić na miejscu. Jeśli chodzi o dźwig to jeśli to jest blok mieszkalny, to dochodzi zabezpieczenie terenu, wywalenie okna jeśli otwór będzie za mały itd itd. Ogarniałem w taki sposób 3 metrowy blat granitowy, którego bali się wnosić - raz żeby nie strzelił, a dwa żeby mi schodów nie uszkodzić jakby faktycznie się poskładał. Tyle ze to 4 metry nad ziemia max było do podniesienia, prosta droga od balkonu do łazienki, w zasadzie na przestrzał, waga zupełnie inna i akcja na moim terenie. Takie akwa z 12ki pewnie ze 150kg będzie miało jak nic. Najlepiej jakbyś miał jakiś stelaż z rolkami czy coś by gładko wjechało do wnętrza. Chociaż jak mam być szczery - to wolałbym nawet dopłacić by mi to ktoś na miejscu skleił niż się pier.....z całą logistyką takiego przedsięwzięcia. Chociaż szyby też trzeba będzie wtargać, a taflę się jeszcze gorzej przenosi
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.