Skocz do zawartości
dziku1986

Żywa skała 98 kg 30 zł za kilogram algami rózowymi haiti i fiji

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedam skałkę za 30 zł i taniej różne formy pisać na maila i gg

dziku1986@o2.pl 2864696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Warning za spam(wielokrotny)

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu
Home for advanced technology

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to ta "ozywiana" skala, czy tez moze ta zlezala ze sklepu od wujka?

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam w takie promocje nie wierzę:yes

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to uwierzcie bo to prawda sprzedaje tak tanio skałę bo to jest żywa skła i jest ona sprowadzana z niemiec i jestem w trakcie realizacji porządnego zamówienia na skałę z importu z rafy gulf keys oraz innych za niskie ceny !!! Będe w posiadaniu ładnych okazów krewetek ślimaków i innych rzeczy wszystko za holendarne niskie ceny!! Jednak ludzie uwierzcie bo kto nie zobaczy ten nie uwierzy :( :( :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Marx - sprawdz ceny w mini.ocean, moze uwierzysz, ze mozna sprzedawac morszczyzne o wiele (okolo 100-200%) taniej

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamówiłem na próbę 7 kilo - jak tylko wpakuje do baniaczka to porobię foty i zdam raport z obserwacji skałki - może jednak da się taniej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do cen - kiedyś juz na ten temat dyskutowałem z kilkoma osobami - nie ma nic za darmo - nie wierzę w import zwierząt z 30% marżą . Po prostu. Chyba że robi to ktoś na dziko, mając gdzieś kwestię prawidłowej kwarantanny, preaparatów itp.

Ile razy ktoś mnie się pyta czemu jest taka a nie inna cena - odpowiadam że po prostu tak jest . Za taką cenę opłaca mi się robić to co robię. Też kiedyś myślałem że wystarzy że będe bazował nawet na 50% marży i będzie git - zjem konkurecję w 3 miesiące. Wystarczy jedna dostawa - i można być w plecy kilkanaście tysięcy. Ale tak się nie da i kto mowi inaczej - kłamie. Kłamie, gdyż albo nie sprzedaje zwierząt z kwarantanny, albo ryby nie pochodzą z dobrego źródła.

Myślę, że sporo osób(także na tej grupie) przekonało się, że cena to nie wszystko.

Jeśli zaś ktoś myśli inaczej - możemy się umówić tak, że podeślę mu stocklistę od mojego najtańszego dostawcy , złoży zamówienie i:

- wyliczę cenę zwierząt z cen zakupu

- dodam do tego wagę paczki w kg pomnożoną razy np.40zł

- wpłaca mi pieniądze na konto przed odbiorem zwierząt

- spotykamy się na lotnisku, daje mu karton z jego zamówieniem i nie interesuje mnie co jest w środku - co przeżyło, co jest chore, czy jest duże tak jak miało być, czy jest to rozmiar XL w ichniejszym rozumieniu (naszym S)

I myślę że wtedy zwolennicy najniższych cen powinni być zadowoleni.

Chyba że jest jeszcze jedna możliwość - odbiór w dniu dostawy, kwarantanna mnie nie interesuje, cena ryb połowa ceny po kwarantannie.

I będzie taniej - czy będzie git to już nie moja broszka. :(

I jesli ktoś myśli o dawaniu gwarancji na zwierzęta(a my to robimy) to nie będzie u nas taniej. Nie dla zasady - tylko że taniej się nie opłaca. Chyba że ktoś lubi taniej kupować a potem wydawać "co nieco" na leczenie w głównym zbiorniku.

Pozdrawiam

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dyskusja dotyczy chyba ceny zywej skaly

ona nie podlega kwarantannie, nie zdycha

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na wspomnianym www nie widze żywej skały - a uwaga martinew dotyczyła żywej zwierzyny, tak to przynajmniej odebrałem.

Co do ceny skały - zależy co rozumiemy przez to pojęcie. ie mieliśmy dostayw skały od 3 miesięcy- z tego pwoodu, ze to co do nas przyszło na opróbe od nowego dostawcy nie chciałbym trzymac w sumpie. I co z tego, że cena wynosiła by np. 32zł?

To juz lepiej zrobić inaczej - zbiornik ok. 2000 litrów, zawalić go tufem wapiennym, drążonym, 3 miesiące - oświetlenie + reaktor z wypasem i mikser chodzący na 150% możliwości - po trzech miesiącach skała jak ta lala - założymy się? Cena zakpu tufu to 50gr za kilo - złoty interes. Tylko chciałbyś kupić taką skałę?

Pozdrawiam

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek coś mi się wydaje, że za bardzo bierzesz to do siebie, co konkurencja zaczyna zżerać mówimy ciągle o żywej skale poco twoje wywody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żartujesz chyba :(

Z całym szacunkiem dla Darka Firleja - nie stanowią dla mnie konkurencji - gdyż oni jedynie sprzedają zwierzęta. :)

U nas morszczyzna to nie jest byc albo nie być - nie musimy za wszelką cenę sprzedać xxx zwierząt by utrzymać sklep. A źródeł utrzymania mamy kilka :) W tym kilka niezależnych od koniunktury czy tez jej braku w branży zoo.

pozdrowienia

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do ceny 30zł za skałę z Fiji i Haiti - naprawdę baardzo dobry marketing.

Na próbę proponuję przedzwonić do Lufthansy albo Air France(najtańszy przewoźnik) i zapytac o cenę przewozu np. 300kg skały z fiji - przesyłka Live td Flash.

Obiecuję Ci, że do tych 30zł dołozysz jeszcze do transportu - nie mówiąc o cenie skały(cena tranposrtu w granicach 8-9$/kg + cło + VAT + opłaty lotniskowe - nie liczę citesów i weterynaryjnych - bo to grosze w stosunku do reszty)

:(

Pozdrowionka

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha - koszt transportu do Niemiec(np. Berlina) poprzez Frankfurt jest wyższy niże poprzez ten sam frankfurt do Warszawy - co by ubiec dywagacje na temat cen w niemczech i innych zachodnich krajach.

:(

Przemek

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemek masz 100% racji, bo siedzisz w tym biznesie, z drugiej strony ten sklep jest w tej chwili chyba jedynym powazniejszym dostawca zycia na polski rynek morszczyzny (przynajmniej na Pomorzu jakos od czerwca byla jedna duza dostawa i cisza), wiec moze przy duzym obrocie jakos przeda? zycie, ktore od nich kupilem caly czas sie rusza, a co do kwarantanny....tomasz kiedys napisal, ze nikt z handlowcow jej nie prowadzi, dobrze, ze jestes wyjatkiem:D

PS jakis miesiac temu mowiles cos o publikowaniu stocklisty....to jeszcze aktualne, czy juz skonczyles w ogole ze sprowadzaniem zycia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale, po co te nerwy jestem umówiony z sprzedawcą na miejscu odbiorę towar i na pewno szczerze wszystkich powiadomię. Ja rozumiem twoje niepewności związane z ceną sam byłem w szoku nie wiem, jak ale mnie to nie interesuje, jeżeli towar jest dobry to git a twoje rozważania na temat przesyłek rozumiem ale sory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siatkarz - źle mnie odbierasz. Ja nie mówię że cena za tą skałę jest zła - jest wporządku, tyle po co kłamać że to Fiji? Chodzi mi jedynie o fakt, że potem ktoś zapyta mie, czemu u mnie za tyle bo kiedyś u kogoś była za tyle - w tym wypadku 30zł - i co mam powiedzieć ?:( Zawsze mówię to - że u mnie następne 35zl kosztuje papier -potwierdzenie że te skała jest z Fiji, a nie tylko słowo że tak jest...

Przecież to proste... A jak nie - to ja mówię, że mam skałki z Marsa - naprawdę super - zapłacisz mi za nie 70.000$ za kg? - to okazja, bo w stanach cena 1 kg takiej skały potrafi kosztowac nawet 300.000$. Czy to nie okazja więc? :)

Martinew - przenosimy się do góry, będzie 130 metrów w całości pod zbiorniki... Nie wiem ile to potrwa, ale podejrzewam że nawet może z 3-4 miesiące :)

Będziemy po niedzieli robić wyprzedaż twego co jest, żeby zbiorniki opróźniać.

Co do kwarantanny i słów Tomasza - nie zrozum mnie źle, ale nie jest to dla mnie żaden autorytet żeby mógł tak twierdzić - chyba że ocenia innych wg siebie.

Nigdy nie sprzedałem ryby bez kwarantanny(profilaktyka + odrobaczenie) klientowi - chyba że na jego wyraźne życzenie i za wiedza, iż ryba idzie "na żywca"

pozdrawiam

Przemysław Cybulski
www.Pacific-Sun.eu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Przemek-ale jak zorientowac sie co jest na wyprzedazy, a czego nie ma? bo strona reefshopu jest nieaktualna...moglbym prosic o jakas liste z cenami na prv lub na maila? z gory dzieki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemku, na jakiej podstawie oceniales jakosc skaly? tzn co z nia bylo nie tak?

Z tuffem to sie tak nie da, latwo go odroznic, gdyz jest duzo ciezszy i malo porowaty.

Gdyby byl lekki i porowaty, to po opisanym powyzej "ozywieniu" moim zdaniem nadaje sie rownie dobrze do akwarium jak prawdziwa live rock

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do Przemka: proszę łaskawie nie tykać mnie w tej bezsensownej dyskusji. O braku kwarantanny wypowiadałem się w przypadku niektórych firm łódzkich które doskonale znam i wyraźnie to zaznaczyłem. Nie oceniam też nic w/g siebie gdyz dawno sie tym nie zajmuje.

Co do Twojego podejścia do tematu: owszem da się taniej, oczywiście bez przesady gdyż ta w żadną stronę nie jest dobra. Może nie u Ciebie - ale co Cie upoważnia do uogólniania?

Cena Dzika jest faktycznie kosmiczna i coś na pewno tu podpada. Ale równie mocno podpada Twoja ostra kontra i bzdety w stylu "U nas morszczyzna to nie jest byc albo nie być - nie musimy za wszelką cenę sprzedać xxx zwierząt by utrzymać sklep. A źródeł utrzymania mamy kilka W tym kilka niezależnych od koniunktury czy tez jej braku w branży zoo" - a świstak siedzi i zawija

Chronisz własny tyłek rękami i nogami. I należałoby coś poprawić w kulturze obsługi klienta. Byliśmy zdaje się umówieni na spotkanie i ewentualne zakupy pamiętasz? Sam wyznaczyłeś termin i godzinę a gdy odwaliłem kupę kilosów pocałowałem klamkę. I tak sie zdarza ale jakieś "przepraszam" lub chociażby "pocałuj mnie w d..." byłoby na miejscu.

Wylałem tu trochę żółci gdyż sam wywołałeś mnie do tablicy.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomek - bardzo Cie przepraszam, za moja niefrasobliwa wypowiedz, rzeczywiscie pisales tylko o Lodzi, mea culpa, ze nie dopilnowalem sprecyzowania postu

moze nie ma sensu klocic sie czy moze byc taniej czy nie, pojawil sie naprawde tani dostawca, wreszcie jest jakas konkurencja, pare osob wystawilo mu dobre noty, reszte zweryfikuje rynek i kolejne dostawy

mam tylko nadzieje, ze nie bedzie tak jak robi jedna z Trojmiejskich firm, zakupila z Plocka wlasnie kraby po 15 zl, a sprzedaje je po 45 zl - i jakos sie kreci :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin nie ma sprawy, przynajmniej był pretekst aby powiedzieć co mi leży na wątrobie. I masz całkowicie rację - dostawców zweryfikuje rynek. Jeśli ktoś bedzie sprzedawał w śmiesznych cenach i będzie wiarygodny to super. Oby wiecej takich.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość pilot

zamiast pisac domniemania,rozwazania,moze ktos z Was wielcy akwarysci by sie tam przejechal i zobaczyl. najlatwiej zaraz krzyczec i wyrazac swoje wielkie JA . chlopak jest mlody i zajmuje sie akwrystyka i chwala mu za to!!! moze w przyszlosci dojdzie do czegos(bedzie mial np.porzadny sklep z morszczyzna),a nie,ze pozostanie zamkniety w 4 scianach z baniaczkiem 50L przed kompem i pisal bzdury,czego to On nie moze!

ps. jesli kogos urazilem,to trudno. sobie tez zarzuce to,ze musialem znizyc sie do Waszego poziomu ,gadatki. :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.