Skocz do zawartości
Ben_sage

Krabik i płetwa cinctusa? :(

Rekomendowane odpowiedzi

Czy krabik o wymiarach 3,5 cm wlacznie z nogami nogl babce lekko chlastnąć płetwe? odrosnie jej to prawda?? Jakos dziwnie leży rozwalona tyl caly unosi sie do gory(na pysk prawie że leży) a gdy krewetka sunie posami po nia nie raguje.Nie maja pojęcia czemu tak dziwnie leży i co sie jej stało.Czy bardzo ją boli taka płetwa.

biednababkadz3.jpg

Jestem na 70 % pewny że to krabik jej zlapal za pletwe , zaobserwowalem ze przeniosla sie na drugi kąt akwarium.Wydawalo mi sie że krabik nie grozny i nie dogoni jej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj.. Bardzo mozliwe, ze to krab - nawet nieduzy ma szczypce wielkosci umozliwiajacej "dziabniecie" babki. Rownie dobrze mozesz miec innego kraba o ktorym nie wiesz, a ktory jest sporo wiekszy niz te 3,5 cm.

Co do rokowan - jezeli przyjmuje pokarm i zadbasz o to, zeby ten kto ja zaatakowal ponownie tego nie zrobi ( czyli kraba mlotkiem w leb) to moze sie wylizac z tego. Pletwa jako taka nie odrosnie do poprzedniego ksztaltu. To nie bezkregowiec, wiec szanse znacznej regeneracji sa watpliwe.

"""Projekt 300"" - powolne zasiedlanie i szlifowanie szczegolow."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo płetwy w rybach sie regenerują.

Ok wypi...le kraba bo akurat wkopywal sie pod skalke babki.

A babka na tyle mądra że pod tą skale nie wrocila!

krabgw9.jpg

A oto prosze to ta suczka byla w srodku wyjołem ja bezproblemowo w 1 minute liczy sabie z 3-3,5 cm z nogami.Więcej krabow sie nie doszukałem.2 malutkie wylecialy na szczęscie ze skaly gdy kupowalem...

Czy ona ma wartość jakoś bo ktoś ja odemnie chciał do sumpa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjołem go ze względu na siebie nie chciałbym go kiedys palcami scisnąc wyciągając skałke i srednio mi sie podoba z wyglądu.Wygląda jak duży kleszcz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.