Skocz do zawartości
Marx

polskie sklepy netowe z zywym

Rekomendowane odpowiedzi

jak dla mnie Aquarius odpada

tylko kurier-brak przesyłek konduktorskich

opakowanie 50 zl no i najważniejsze brak cen na stronie

czyli np chce kupic np gąbkę.Ze strony nie wynika jaki to gatunek, jaka cena nie ma też zdjecia. Bardzo nie lubie sklepów bez cen.

Rafa: jest cena przy czesci jest zdjecie-nie wiem czy tego akurat egzemplarza chyba czasem nie? Nie znalazłam tez przesyłki konduktorskiej, ale na pewno była kiedyś.

Reefshop mam nadzieje ze nie zaprzestanie działalności. Zdecydowanie najbardziej przyjazna strona dla kupującego. Widzisz co masz

mini ocean- ostatnio dodana oferta miekkich mnie rozczarowała ceny takie sobie-tego na co liczyłam brak-brak opisów zdjeć -jesli nawet sa to chyba nie tych egzemplarzy?nie jestem pewna .niektórych nawet po opisach nie moge rozpoznac...

Chciałam wydać jakies 250zlociszy na zakupy np clavularia i zooanthus...

A w ogóle to naprawde dobre miejsce dla morszsczaków to jest TO forum, JEDYNE

Zyje i rozwija sie chwała za załozenie Przemkowi. Strona padla. Inne strony tez maja aktualizacje sprzed co najmniej roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje spostrzeżenia:

unikam sklepów internetowych jak mogę, ale przegladam oferty, czasem moze się i tam trafić coś fajnego

1. mini ocean - po zaskakujaco niskich cenach na wstępie właśnie mamy ofertę koralowców miekkich po zbyt wysokich cenach, niektóre nawet kosmos. I szczyt został osiagnięty: chamsko barwiona sinularia (różowiutka jak...) opisana jako odmiana kolorystyczna. Wiem, bedzie kontra ze woda nie była zafarbowana w worku - odpowiem od razu: bo stosują coraz lepsze barwniki

Już się nie mogę zresztą doczekać nastepnej dostawy z barwnymi odmianami kolorystycznymi sinulari (jeszcze innymi), cladielli, sarcophytonów i ukwiałów (te takze się barwi, chociaż w przeciwieństwie do koralowców o których pisałem wcześniej są naturalne odmiany kolorystyczne)

2. um-um - kupiłem swego czasu kilka zwierząt i oprócz trudności w określeniu wielkości (to co przeważnie uważa się za np. M dostawałem i płaciłem jako X czy Nawet XL) nie miałem innych zastrzezeń, paczki przychodziły w terminie, poządnie zapakowane.

Więcej grzechów nie pamietam.

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w kazdym z tych sklepow mialem okazje nabyc jakies zycie (oprocz aquamedicowskiego) i musze powiedziec, ze obsluga "twarza w twarz" w kazdym z nich jest naprawde zadowalajaco, jesli nie powiedziec bardzo dobra, sympatyczna, niekiedy tylko nie za bardzo wiedza co sprzedaja:D co do zakupow netowych....to jest slabo, skladaja sie na to: brak aktualizacji oferty, brak opisu wymiarow zycia (oznaczenia S,M,L niestety nie mowia wiele), slabej jakosci zdjecia, brak opisu oswietlenia nad zbiornikami, niekiedy brak zdjec w ogole, brak opisow zycia, mylne nazwy gatunkow; z ww dla mnie najbardziej denerwujacy jest brak aktualizacji stron, juz sie napalam, ze cos kupie, dzwonie zeby czegos sie dowiedziec i slysze: "przykro nam ale to juz sprzedane i nieaktualne":D(

moze kiedys bedzie lepiej, przeciez nadzieja umiera ostatnia;)

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 mini ocean - czy może ktoś się wypowiedzieć na temat tego sklepu jak długo trzeba czekać na towar jakiej jakości jest towar (chodzi mi o rybki jaka jest ich kondycja)

2 rafa.pl swego czasu ją chwaliłem za szybkie działanie sklepu odpisywanie na maile itp kilka razy kupowałem u nich i było ok ,ale ostatnio zaczynają nie odpowiadać na maile co to za sklep internetowy który nie odpowiada na maile bardzo denerwujące może przez to że firma się zmieniła na siren.pl i nie mają czasu na odpisywanie maili

3.Reefshop.pl jest ok paczki przychodzą dobrze zapakowane i nie miałem problemów ze zwierzętami od nich

4.w aquariusie nic nie kupowałem ale przynajmniej na meile odpisują duży+

5.sklep aquamedic też jest ok co prawda kupiłem tylko część skały u nich (bardzo ładna) ale za to odpowiadają na meile trochę ten sklep ich internetowy się nie działa jak trzeba ale się starają

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchajcie aquamedic sprzedaje żywca przez internet? Aha a ten nowy mini-ocean ktoś ma ryby od nich to proszę powiedzieć czy nie padły i czy wszystko ok, bo te ceny są bardzo niziutkie.

na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak sprzedaje tylko że ich sklep często nie działa:(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@tomek m - oba sklepy sprzedaja przez net zycia ale..... mini-oceanem sie nie podniecaj, ich oferta jest juz prawie w 100% nieaktualna, jesli chodzi o ryby (wysprzedane), a ceny z ostatniej dostawy dalekie sa od slowa "niskie" lub "atrakcyjne"; znajomek ma hepatusa z mini.oceanu, rybka przezyla kilkugodzinna podroz z Plocka i ma sie dobrze

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli reasumujac jest 5 takich sklepow

to i tak niezle, rok temu byl tylko jeden :D, o przepraszam, dwa, ale akwasklep juz zywca nie sprzedaje.

Idac dalej w ciagu najblizszego roku z tych pieciu padna dwa a pojawi sie 10 nowych... :)

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci Marcin że mam ogromnnego pecha już od roku staram się kupić parkę a. ocellaris i nie mogę ich dostać. A to wszystkie padną w sklepie a to nie przywiozą wcale albo nagle sklep się przenosi i nici z zakupów. No po prostu jakaś klątwa.

Pozdrawiam

Tomek

Buduje właśnie nową obudowę na zbiornik i podłączam Coralstara. Jak już będzie działać to przyślę zdjęcie.

na razie 50 l żeby nie wypaść z obiegu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak byłem osobiście w aquamedicu na zakupach to twierdzili że nie ma kto przypilnować strony. Oferte mają szerszą niż ta na stronie jeśli idzie o bezręgowce no i wszystko się mi w zbiorniku trzyma całkiem nieżle.

Nareszcie przesiadka na 540 litrów .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.