robi Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 bo nie tylko małe jest piękne !!! Cytuj Akwa.125x55x60 + sump 80x40x40 , Maxspect 2x120w 16000k , obieg Eheim Compact +3000 , odp. diy ala ATI 200 , cyr. 4 x Tunze 6055 na Multi. 7095 , Dastaco II ala DiTus ,AquaRoche ZERO LR. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 20 Lutego 2013 Obrazki petrusa też są niezłe A ja mam takie cuś: Analiza wiersza: Wiersz jednozwrotkowy, trzywersowy z rymem sylabowym, z równomiernie rozłożonym akcentem. Podmiot liryczny wyraża swoje głębokie zadowolenie z otaczającego go świata, przepełnia go kwitnący stoicyzm i szczęście, które człowiekowi żyjącemu we współczesnym zamęcie, może dać tylko otaczająca go przyroda. Dla podmiotu lirycznego nawet zanurzona w błękicie wody część żaby jest pretekstem do euforii. Szybko poruszające się słońce sugeruje wczesne lato, kiedy świat zwierzęcy budzi się z otchłani zimy. Puenta liryku jest jednoznaczna i łatwo odczytywalna, oddaje doskonale szybkość i złożoność ruchu słońca, które przecież nie jest istotą ludzką. Uwagę zwraca użycie wulgaryzmów, których znajomość świadczy o ludowych korzeniach poety i głębokiej więzi ze społeczeństwem. W moim rozumieniu autor chciał się tym utworem odwdzięczyć środowisku, w którym wyrósł, za poświecenie i trud włożony w zapewnienie mu należytego wykształcenia. Szkoda, że tak mało w dzisiejszej poezji wierszy o tak pogodnym nastroju. A oto sam wiersz: Słońce w górze za*pie*rda*la, Żaba w wodzie d*pę moczy, K*ur*wa, co za dzień uroczy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Norbi71 Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 http://nasygnale.pl/kat,1025349,title,Polak-zaszokowal-niemiecka-drogowke-Co-zrobil,wid,15352202,wiadomosc.html?ticaid=5101b1 Cytuj Reaktywacja 08.2010 - A&N Reeftank Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Blondynka spóźnia się do pracy, Zdenerwowany szef dzwoni do niej i mówi: - Gdzie Ty jesteś? - Jadę do pracy! korek jest. - A jak długi? - Nie wiem, bo jadę pierwsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 -DLACZEGO ZWOLNIŁEM SEKRETARKĘ- Dwa tygodnie temu były moje 40 urodziny, ale jakby nikt tego nie zauważył. Miałem nadzieję , że rano przy śniadaniu żona złoży mi życzenia , może nawet będzie jakiś prezent Nie powiedziała nawet część kochanie , nie mówiąc już o życzeniach. Myślałem , że chociaż dzieci będą pamiętały , ale zjadły śniadanie nie odzywając się nawet słowem. Kiedy jechałem do pracy , czułem się samotny i niedowartościowany. Było mi źle. Jak tylko wszedłem do biura , sekretarka złożyła mi życzenia urodzinowe i od razu poczułem się dużo lepiej – ktoś pamiętał. Pracowałem do drugiej. Około drugiej sekretarka weszła i powiedziała : - Dzisiaj jest taki taki piękny dzień , w dodatku są pana urodziny , może zjemy gdzieś razem obiad ? Zgodziłem się. To była najmilsza rzecz , jaką od rana usłyszałem. Poszliśmy do cudownej restauracji , zjedliśmy obiad w przyjemnej atmosferze i wypiliśmy po lampce wina. W drodze powrotnej do biura sekretarka powiedziała : - Dziś jest taki piękny dzień , czy musimy wracać do biura? - Właściwie to nie – stwierdziłem. - No to chodźmy do mnie. U niej wypiliśmy jeszcze po lampce koniaku , porozmawialiśmy chwilę , a ona zaproponowała : - Czy nie masz nic przeciwko temu , jeśli pójdę do sypialni przebrać się w coś wygodniejszego? - Jasne – zgodziłem się bez wahania. Poszła do sypialni , a po kilku minutach wyszła … niosąc tort urodzinowy razem z moją żoną , dziećmi i teściową. Wszyscy śpiewali STO LAT !!! A ja kur.. , siedziałem na kanapie… W samych skarpetkach !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Nie zdejmowanie skarpet to najbardziej idiotyczna rzecz jaką można zrobić w takiej sytuacji To ja pociągne temat szefów: Czytajcie najnowszy numer "Cosmopolitan", a w nim: - jak poprawić humor szefowi, - jak dumnie kroczyć ścieżką awansu, - jak być najlepszą pracownicą, niewiele robiąc, oraz pozostałe sekrety seksu oralnego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 21 Lutego 2013 Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
HighLife Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Dziadek!!! Uciekli do miasta: Jaś, Kasia i Władek. A na działce został tylko stary dziadek Jasiu jest Magistrem, inżynierem Władek. Kasia mecenasem, działkowiczem dziadek. Jasiu ma Toyotę, Mercedesa Władek . Kasia jeździ Oplem , a rowerem dziadek. Jasiu mieszka w bloku, a willę ma Władek, Kasia duży bliźniak, w altance mieszka dziadek. Przyjechali na działkę: Jaś, Kasia i Władek. Będą pomagali, ucieszył się dziadek. Jaś szykuje grilla, piwko pije Władek, Kasia się opala, działkę kopie dziadek. Szaszłyczek dla Jasia, karkówka dla Władka, Kasia je skrzydełka, kaszanka dla dziadka. Miał dziadek w tym roku plon nie byle jaki.Wszystko mu zabrały miejscowe próżniaki. Wór jabłek dla Jasia, wór śliwek dla Władka, Ziemniaki dla Kasi,szczaw został dla dziadka. Brzuszka dostał Jasiu, siły nabrał Władek.Kasieńka rumieńców, z głodu umarł dziadek. Sprzedali więc działkę, podzielili spadek,wszyscy coś dostali. dostał nawet dziadek...Jaś, Kasia pieniądze, kosiarkę wziął Władek. A łopatą w dupe, od grabarza dziadek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
natalia83 Zgłoś Napisano 22 Lutego 2013 Jakie to przykre i prawdziwe w dzisiejszych czasach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 Facet w cyrku wychodzi na arenę z krokodylem. Staje na środku i kopie krokodyla w d*pę. Krokodyl rozdziawił paszczę, a facet rozpina rozporek i wyciąga fiuta. Kładzie krokodylowi na zęby. Potem bierze deskę i napierdala krokodyla po głowie. Krokodyl nic, tylko mu oczy z bólu łzawią. Po pięciu minutach napierdalanki wyciąga fiuta, krokodyl zamyka paszczę, a facet podchodzi do publiki i pyta: - Proszę państwa, kto z Państwa chce spróbować tego samego? Gwarantuję pełnię bezpieczeństwa. Bez obaw - nic nikomu się ni stanie! W cyrku cisza, przez dłuższy czas nikt się nie zgłasza, po chwili z trzeciego rzędu podnosi się stara babcia i mówi: - Ja tam może bym spróbowała, tylko żeby pan mnie tą deską po głowie tak nie walił. Cytuj DTOTQ First Quarter of 2010 / zeovit.com 1200 litrów zobacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cagen Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 siedzi mocno już nawalony facet przy barze i gapi się na wentylator . po chwili mówi : - ku...a ale ten czas napierdala .! Cytuj 450l , bk dc200 , ps pandora R2 2 x 150W 4 x 39 W , profilux 2 , schuran pico twice Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ni3miec Zgłoś Napisano 23 Lutego 2013 UFO w Rosji. http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hTs-T9bPV9M Cytuj 70x45x45 (140l) panel 70x17x45 (53l) Midiflotor Jebao WP-25 Lampa PS BP 160W Master New Jet 1200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 klasyka jak z dowcipu wlasnie dostalem zje..y od zony, ze mam w koncu wywiezc choinke na wysypisko :D Cytuj Nadchodzi nowe... :lol Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 24 Lutego 2013 klasyka jak z dowcipu wlasnie dostalem zje..y od zony, ze mam w koncu wywiezc choinke na wysypisko :D A zapytałeś po co ten pośpiech? Przyjechał drwal z Bieszczad do Warszawy. Postanowił się zabawić, więc poszedł do lokalu. Siadł przy barze i zamówił piwo. - A drugie niech pan da tej pani - pokazuje barmanowi laseczkę, siedzącą opodal. - Szkoda czasu - mówi barman - Lesbijka. - Nie szkodzi. Barman podaje dziewczynie piwo i pokazuje laseczce drwala. Ta macha chłopu ręką w podzięce. Po jakimś czasie bieszczadnik zamawia dziewczynie drugie piwo. Potem trzecie. Po czym przysiada się do niej i zagaja: - I jak tam? Zabiliście Kadaffiego i co dalej...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapuhy Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Niezły kolo http://www.youtube.com/watch?v=UCzejSt8s7I&feature=player_embedded (a recepcjonista jeszcze lepszy) Cytuj ReefMax i parę gratów... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Snakecharner Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Cytuj 430 lit + 200 lit sump ,Oświetlenie kessil A360WE ,Tune Blue Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; :-) cyrkulacja x 50 Start 28.10.2012 600 lit + 200 lit sump; 2*39 T5 + 6x 80 T5; Mini Bubble King 160 (pompa eheim) ; AM OR 3500-obieg; 2*4500+1*5000+1x12000- cyrkulacja; Start 21.07.2009 Koniec 01.10.2011 Jeszcze wrócę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 25 Lutego 2013 Późnym wieczorem idzie przez park babcia. Mija ją facet, który w żartobliwy sposób mówi do niej: - Oj Babciu, nie boi się babcia o tej porze, sama przez park? Jeszcze ktoś napadnie i zgwałci… - Oj synu, gdybyś był tak miły… to nie szłabym dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andretti Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Hiszpania - chronił samochód przed gradem...własnym ciałem ! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A3pIlA9tGSY Cytuj PŁYTKIE.... 150L, 6x39W , Tunze ReefPack, Obsada : miękkie oraz LPS http://nano-reef.pl/forums/topic/79258-płytkie-akwarium-2016/#comment-991136 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 Hiszpania - chronił samochód przed gradem...własnym ciałem ! http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=A3pIlA9tGSY Zaraz własnym brzuchem zetrze lakier z dachu desperat. Cytuj Pozdrawiam, Adam. blog: www.solniczkawbaniaku.pl, fb: www.facebook.com/solniczkawbaniaku/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 (edytowane) Lubicie jesc ? http://youtu.be/woMvErpM7RU Edytowane 26 Lutego 2013 przez Stani (wyświetl historię edycji) Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
deathrain Zgłoś Napisano 26 Lutego 2013 kurde, ile to kalorii już dziś ... W kinie: - Dwa bilety poproszę... - Hobbit? - Nie, żona.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rs Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Przed chwilą usłyszałem w radiu o prokuratorze Mariuszu Piłacie. NIe pamiętam o co chodziło, ale pomyślałem sobie, że się gość idealnie wstrzelił z nazwiskiem w robotę. Ciekawe z jakimi komentarzami się spotykał na studiach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mirekaju Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Losowanie Cytuj MÓJ KAWAŁEK OCEANU: KoTm lutego 2013 trzy-lata-minely moje pierwsze akwarim Blekitna-glebia 1500 w obiegu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
petrus1 Zgłoś Napisano 27 Lutego 2013 Cytuj Pozdrawiam, Piotr "Wykrzyknik, który sflaczał, staje się znakiem zapytania." S. J. Lec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani Zgłoś Napisano 28 Lutego 2013 Cala rodzina i znajomi pomogli przy oswiadczynach.. Cytuj 120x75x47 wys. 400 l, sump 100 l. 432 W T5 + 2 x 24 LED blau, BK 200, cyrk 17500 l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach