Skocz do zawartości
Adrian Piwnicki

Zaktualizowali botia!

Rekomendowane odpowiedzi

Ale pech ja nie chce robic anty reklamy ale korali bym tam nie kupił:D

Rybcie sa spox:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek chyba ci się coś przestawiło. Jak nie wiesz o czym piszesz to nie klep bez sensu

380l, 400W led DIY Cree, odp. T-Aqua, trochę innych gratów

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh odezwał się krytyk;]

Ja wiem swoje i mógłbys to choć troche uszanować bo wcale nie musze tego takiemu jak ty tłumaczyć:)

Z wyrazami szacunku dla pokrzywdzonego przez moja lekkomyslność:

Aleksander Szwarc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Olek, skoro korali bys tam nie kupil to napisz od razu, dlaczego. A skoro ryby tak to tez napisz dlaczego. To jest kurcze forum i tak sie tutaj nie prowadzi dyskusji, ze ja wiem ale nie powiem. Byc moze masz racje ale rozwin prosze temat ale jezeli nie wiesz i rzeczywiscie tak sobie tylko napisales to Tomasz mial racje.

I zwroty "takiemu jak ty" tez mozesz sobie darowac, ostatnio az strach zagladac na forum :)

http://pl.reeflex.net/ - polskojęzyczny leksykon akwarystyki morskiej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@olek - jesli masz zle doswiadczenia z botia to napisz, a podaruj sobie teksty w stylu: "takiemu jak ty", bo brzmi to ca najmniej pejoratywnie; Tomasz wystawia botii dobre swiadectwo i patrzac na jego akwa trudno nie uwierzyc, opisz co spowodowalo, ze botii nie polecasz i bedzie dobrze

PS tym bardziej, ze sam przymierzam sie do jakis zakupow w botii

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy szanowni, nie musicie stawać w mojej obronie. Wypowiedź Olka nie wymaga komentarza, po prostu nie zniżajmy sie do takiego poziomu. Na pewno forum na tym zyska.

Co do Botii: jest dokładnie odwrotnie. Duży wybór koralowców miękkich i twardych. Byliśmy w czwartek z Markiem Medejskim - miękkie owszem przebrane, natomiast duży wybór twardych, łącznie z acroporami. Ceny naprawdę niskie.

Patrząc obiektywnie bezkręgowce w 90 paru procentach są w dobrej formie, z około 70 które w mojej historii kupiłem u nich zeszły 3 lub 4 i to zawsze po jakiś moich kombinacjach.

Co do ryb: są one bez kwarantanny!!! nikt jednak tego przed nami nie ukrywa i wybór czy kupić gdzie indziej po kwarantannie ale 3-4 razy droższe czy samemu sie w to bawić zależy od nas. Kilkakrotnie były ryby w przypadku których byłem pewny że były łapane na cjanek. Jednak z tego co widzę chyba firma zrezygnowała z tamtych dostawców.

Moja rada: jeśli ryby to koniecznie kwarantanna, jeśli koralowce to siup do zbiornika, na pewno długo będą nas cieszyć

Pozdrawiam

Do Olka: Sam napisałeś że Twoje akwa "jeszcze w burakach" (to cytat z Twojej wypowiedzi - więc chyba Cię nim nie obrażam) więc skad te przykre doswiadczenia? Chociaż z drugiej strony oczywiscie masz rację, koralowce miedzy burakami mają raczej zerową przeżywalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możecie wierzyc albo nie ja wiem jak są transpowrtowane korale z botii, szczególnie wyjmowane ze zbiorników.

Heh co do Tomka to sorry troche mnie poniosło ale nie uważam że ty tez jestes bez winy.

Po prostu nie kupilbym bym tam korali, moja wypowiedź kształtuje w większości na tym ze znajomy bktóry ma sklep właśnie tam często bywal i zresztął ja tez mam z tamtad zwierzaki, i jego ostatnie wrażenia z tego sklepu nie są ok.

Do ryb to sie poprostu nie wypowiadam ze względu na to że jeszcze nic mi się z nimi nie stało.

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyjmowanie ze zbiorników:

1. przygotowanie worka

2. nalanie wody ze zbiornika w którym znajduje sie bezkręgowiec

3. podwinięcie rękawa

4. wyjęcie bezkregowca prawą ręka

5. włożenie do wora

6. założenie gumki (recepturki, na worek)

7. na życzenie klienta box ze styropianu

Masz rację. Tak nie powinno się w żadnym wypadku postępować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie chce się z toba kłucic ale pomyśl ile razy jescze korliki sa wyjmowane gdy ty tego nie widzisz:(

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

?????

Dyskusja bez sensu. Znajdź sobie dostawce który importuje od razu w akwariach, żeby nie trzeba było zwierząt przenosić z boksów. Dużo szczęścia życzę.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rzeczywiscie ta dyskusja jest bez sensu ja wiem swoje ty wiesz swoje co najgorsze nikt nie uznaje prawdy drugiego.

Niektorzy dostawcy o wiele lepiej przenosza te zwierzęta,

ja tez duzo szczescia zycze :)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty Żadna:)

A my z tomkiem juz sie chyba nie kłocimy nie??:)

Olek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jasne, nie ma o co. A nawet jakby było to i po co?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak przy okazji to panowie dalismy ciala z tych zlotem , moglo byc naprawde ciekawie, co potwierdzilo moje spotkanie z Tomaszem w Lodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Lider83

panowie to jest naprawde najtańszy importer zwierzaków w polsce z właszcza korali a przedewszystkim twardzieli . ryby mają też w bardzo przystępnych cenach z tym że kwaranntanna się kłania w 100%.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.